onsdag 12. januar 2011

Se på oss! Nå er vi 2 uker gamle!

Valpene er inne i en ny fase, - de orienterer seg i forhold til omgivelsene, oppdager at de har hverandre, og begynner å se litt. Sosialiseringen starter nå, og visste dere at den nyfødte valpens hjerne er 8 % av den voksne hundens, og at den raskeste veksten av hjernen skjer inntil valpen er 6 – 7 uker gammel, og at hjernecellene øker inntil 3 ukers alder? ( Gry Løberg Valpesosialisering,  2007).

Framover nå skal vi passe på at valpene stimuleres riktig og får en god sosialiseringstid slik at dere som skal overta, har et godt utgangspunkt for videre arbeid og liv med med hunden! Veksten er god, ikke bare i hjernen, – alle har økt ca et halvt kilo denne uke 2 i livet.

002 Warja i valpekassa

Warja får aller nådigst hjelpe til med vasken!

017 Valper i kurven

030 3 små

032 Ajak

036 Ávvo

018 mor med barn

14 kommentarer:

 1. Kooooser meg med valpebildene dine :o) Emma ser så stolt og fin ut!

  SvarSlett
 2. For noen skjønne skapninger!! Ema ser kjempe stolt ut!! Tenker nok at hun synes det er kjekt å ha Warja til å hjelpe til med litt vasking!! Ha en fin uke videre i valpekasse!!!

  SvarSlett
 3. Boken til Gry Løberg har jeg og, en bra bok som er basert på vitenskap rundt emnet ;-) Allikevel er den så lettfattelig at man får med seg hva som er skrevet der :-)

  Så bra Warja og Birka er gode venner selv med valpene imellom :-) Gøy å se bilder av valpene etterhvert som de vokser :-)

  SvarSlett
 4. Herlighet da Ragmnhild..Er det SÅÅÅ store allerede..Øyner og vaklende ben! Det går så fort!! De er bare så herlige ;)Å den lille isbjørnen din da...sukk..så søt..

  SvarSlett
 5. Så store å fine de er blitt. Det er vel rett før det blir skikkelig liv og røre nå tenker jeg, de virker så "våkne" nå.
  Forunderlig vakker valpeverden vi får ta del i... takk Ragnhild:o)

  SvarSlett
 6. Så herlige små deilige nøster ;)) så fort det går. Det må være så spennende å følge med utviklingen hele tiden. Så koselig at Warja nå får være med å stelle dem, god øvelse for henne.
  Alle er jo så søte både de to store og de små ;o)
  Jeg er nå veldig sjarmert av den lille med alle tegningene er det Ante?

  SvarSlett
 7. Åh, så fine de er! Blir helt øm om hjerterota her, jeg.

  SvarSlett
 8. Utrolig søte, og veldig fint bilde av alle i kurven:o)

  Den lille lyse er så fin med den svarte snuta si':o)

  SvarSlett
 9. Kjære vene, såå vakre dem er..ja, det går jammen fort....blir helt valpe-sjuk, jeg..:-)

  Får den lyse beholde den svarte snuta si, mon tro?

  SvarSlett
 10. Jeg skulle ønske jeg hadde hørt på min tynnere halvdel og ikke sett på bildene - man smelter jo helt ned i tøflene her man sitter:)

  Så vakre små alle sammen, det må være utrolig å få følge utviklingen til en valp (eller flere) fra første øyeblikk!

  SvarSlett
 11. Så fort dei veks! eg er litt forelska i Ajak og Ante, eg..

  SvarSlett
 12. Så morsomt at Warja får være med å stelle med valpene :) Hun blir ikke litt sjalu?

  SvarSlett
 13. Emma er nokså streng mot både Warja og pus. For Nille-pusen er det helt greit, men Warja tar ikke et nei for et nei i første omgang, og det er morsomt å se hvordan Emma forteller med kroppsspråk som hodebevegelser og kroppsholdning uten sterke uttrykk at nå, nei nå må du gå, nå får du ikke være her. Det er ingen ting som tyder på at Warja er sjalu, Malin, men hun er veldig nysgjerrig, og når en tenker på de tispene i ulveflokken som ikke har avkom, så kan det passe med Warjas atferd. Hun har tanteoppgaver, og vil kunne bidra mer etterhvert. Hun ser ut til å innrette seg etter tilstandene i "flokken".

  SvarSlett
 14. Så herlige de ser ut, Ragnhild! Og ganske så store og våkne til bare å være to uker.

  SvarSlett