søndag 9. januar 2011

Litt nytt fra valpekassa

Nå er vi blitt 11 dager gamle, og ting begynner å skje! Vi prøver å gå på alle fire beina, retter dem opp så godt vi kan, men vi triller fort om kull. Det gjø’kke no’, vi prøver igjen, vi! Vi blir slitne, da, så vi sover omtrent hele tida fortsatt, bortsett fra når vi spiser. Og det gjør vi ofte! Og mye!

2011-01-05 043

Øynene våre begynner såvidt å åpne seg litt, og det kan bli interessant å se hvordan det egentlig ser ut omkring oss! Søster Armi er litt sløret i blikket ennå:

2011-01-05 011

2011-01-05 009 Armi Se min flotte profil og robuste bein! Tegningene mine kommer tydeligere og tydeligere fram nå.

Mamma syns også at vi har blitt såpass store og robuste at tante Warja får lov å snuse på oss, og hun fikk til og med lov til å vaske en av oss i enden! Det er like greit at hun øver seg, for mamma kan nok trenge litt hjelp etterhvert!

Og vet dere hva! De folka våre er litt merkelige: De mente først at jeg var gutt! Og så er jeg den nydelige jenta! Hva gir dere meg??? Er ‘em svaksynte, eller?  Jeg får tilgi dem og skylde det på veksten. Det er sant at jeg og Armi så ulike ut da vi kom sånn sett, men nå er proporsjonene ikke til å ta feil av! Og nå kan de ikke kalle meg Aigin mer. Foreløpig prøver de seg på Ávvo (eller Ávvu) som er samisk og betyr fryd, lykke, og det får’n si var en lykke at de fant ut av hvem jeg egentlig er! 

Litt uskarpt bilde, men dere ser hvor fin jeg er!

 2011-01-05 0142011-01-05 015

Ajak er ikke så veldig opptatt av å posere for fotografen ennå, men kan da alltids gløtte litt opp:

2011-01-05 016 Ajak

2011-01-05 017

2011-01-05 024

Hmmm, det er mye lys her!

 

 

 

 

 

 

2011-01-05 028 2011-01-05 032

Ante: Opp og stå på alle fire!

Aiko: Så svart og fin i pelsen, med hvit, klar stripe i brystet. Og sånn butt og fin snute!

2011-01-05 039

2011-01-05 038

13 kommentarer:

 1. Dei blir jo berre meir og meir herlige! Får heilt knipe-refleksar her, har lyst til å knipe på!!! :D

  Jaja, så var ikkje Aigin ein gut likevel - det skal ikkje vere enkelt dette her! :) fin er ho iallefall uansett, og eg syns Àvvo var eit veldig fint navn! eg er litt svak for finske og samiske navn på finske lapphundar! eg syns nemleg det vert så "riktig" då :)

  SvarSlett
 2. Fint (nytt) navn på Ávvo, de er altså så skjønne disse valpene. Og morsomt med variasjonen i fargene, blir gøy å se etter hvert som de blir større. :-)

  SvarSlett
 3. Ja nå blir det spennende! Mer og mer futt i disse små for hver dag :)

  SvarSlett
 4. Så vakre nurk:o) Nå blir dette morsommere og morsommere å følge både for dere og oss tror jeg, for nå skjer vel ting fortere og fortere og det blir travelt i valpekassa?

  SvarSlett
 5. Noe så utrolig vakkert!! Jeg får lyst til å kaste meg på første fly... Er alle bortbestilt? Skal dere ha noen selv?

  Humre - så det var litt kjønnsforvirring ute og gikk :-). Sånn kan det gå i farten. Et navn som betyr fryd må jo være midt i blinken for ei lita jente. Jeg pleier å kalle alle hunnkjønnsvesen (mennesker som dyr) for Frøken Fryd når de er glade og fornøyde.

  SvarSlett
 6. Det er så spennende å følge med FLvalper fordi tegningen blir klarere og klarere etter hvert. Blir jo reint valpesjuk av dette her.

  SvarSlett
 7. Ja, Kari, det ser ut til at vi har funnet gode hjem til alle sammen nå. Men det er jo litt tidlig i prosessen ennå, og hvem som skal hvor, skal vi bruke ukene framover på:o) Vi skal ikke ha noen selv, selv om det kan være fristende. Warja er så ung enda, og to kan kan greie seg for oss nå.

  SvarSlett
 8. Så spennende. Det må være veldig morro for valpekjøperne å følge med :-). Gratulerer til alle sammen!

  Jeg kan tenke meg det må være fristende å beholde en når man har valper. Vi hadde ønsket oss at Umah fikk, og at vi beholdt en av hennes. Men vi må kanskje vente til vi får oss en tispe til. Og da blir det hardt med første kullet - å skulle selge alle :-). Men det er jo en del av utfordringen med avl. Man kan ikke akkurat ha 101. Humre.

  SvarSlett
 9. Hehe, så en gutt ble til en jenta!! Ja, det er ikke alltid så enkelt å se. Fin er hun nå iallefall!! Ellers er jeg fremdeles stup forelsket i Ante jeg da!! Han ser bare så nussbar ut!! Koooos deg Ragnhild!!

  SvarSlett
 10. Oj, den vakre hvite var ei lita jente. Like vakker uansett. :)

  Nå skjer det masse, kos dere mens dere kan. Tiden går fort (har jeg hørt).

  SvarSlett
 11. Så koselig at det er 2 jenter i kullet:o))) Det er nok ikke like lett å se hvilke kjønn det er. Første hunden vår, en blanding, het Bobben til den var 1/2 år...da ble det Busti:o)))

  De er jo sååå søte, det er så spennende å følge med dem!!!

  SvarSlett
 12. De er så nydelige. Jeg må stadig innom og kikke!

  SvarSlett
 13. Hihi, så morsomt med en lurifaks i kullet:) Syns det nye navnet hun fikk var vel så vakkert som det mannlige alteregoet!

  Vakre valper, helt herlige - det er godt å se på så vakre små, sjelen har så godt av det:)

  SvarSlett