tirsdag 8. september 2009

2. kurskveld i rallylydighet!

Halvannen time på treningsbanen gikk i en fei! Dette er moro! Emma syns åpenbart det samme, for hun er så ivrig etter å komme i gang. Det merkes godt på lydnivået: Bjeffingen mens vi venter på å begynne med øvelsene opphører med en gang vi begynner med noe,  da er hun helt stille og superkonsentrert.  Trenerne roser og kommenterer den oppmerksomme hunden og den gode kontakten vi har,- og da blir jeg glad! Og da jobber vi enda bedre også (selvfølgelig). I dag lærte vi flere øvelser med stopp, sitt foran, skritt til siden, venstre rundt, slalåm og spiral mellom kjegler og diverse varianter av dette, og avsluttet med serier på flere øvelser satt sammen i en kjede. Da gjaldt det å ha flyt, fart og en viss presisjon. Belønning er lov hele veien under treningen, men skal begrenses til stasjonære øvelser (i motsetning til flytøvelser) under konkurranse. Fordi Emma var så oppmerksom og konsentrert , ble jeg oppfordra til å spare på godbitene og ikke kaste bort tid på dem,- hun henger på likevel, og i en konkurranse vil dette spare tid. Nå syns jeg nok det å konkurrere ligger litt i det blå, men kanskje vi kommer dit? Vi gleder oss i alle fall til neste gang!

7 kommentarer:

 1. Så moro! Og så oppmuntrende det er å få skryt :o)

  Du nevner lydnivået...syns du det er greit? Nalle piper av iver (og stress?) når vi er på trening, og jeg prøver å få ham til å være stille. Det demper samtidig arbeidslysten hans.. Tenk å vært på trening med bare lappiser, det hadde vært noe :o)

  SvarSlett
 2. Høres ut som dere har funnet deres "greie". Er det ikke gøy når alt stemmer og en får en så god tilbake melding fra intruktørene? Flinke Emma!!!!

  SvarSlett
 3. Gratulere med 2 års dagen Emma! Håper du får noe godt av marmor og matfar i dag!!
  Stoor nuss fra Roxie!!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen,Emma! Hilsen gamla ;o)

  SvarSlett
 5. Takk for gratulasjoner på 2-årsdagen! A propos lydnivået, Nøve. Jeg har bestemt meg for ikke å bry meg så mye om det i akkurat den situasjonen. Jeg oppfatter Emma som forventningsfull, glad og ivrig, og da får 'a være det. Når vi er i gang, er hun jo så arbeidssom. Jeg prøver imidlertid å ikke gi henne noen respons på bjeffinga,- snur meg vekk, gir ikke belønning for sitt uten at hun også er stille. En gang i mellom når jeg syns det blir for mye, snakker jeg strengt og kniper litt i leppa (har jeg lest et eller annet sted) og da tier hun en stund. Godbit for god oppførsel... Hjemme og i andre situasjoner bjeffer hun lite, syns jeg. Jeg tenker litt at bjeffing er språket hennes, men hun får heller ikke "snakke i munnen på noen" eller forstyrre for mye. Kurs med bare lappiser kunne vært interessant;o). På treningsgruppa i går var det både Anne-Karis to lapske, en schnauser, en pomeranier, en portugisisk vannhund, to bordere mm, og Emma var slettes ikke den verste, langt i fra. Anne-Kari har trent sine lapske til å bjeffe på kommando og være stille på kommando, og det kan jo kanskje være noe. Jeg har ikke jobba med det ennå. Får se hva vi klarer!

  SvarSlett
 6. Det er ikke lett det der!
  Jeg syns de må få gi lyd ifra seg, men samtidig har de så lett for å gire opp hverandre til nye høyder. Hvor lenge hadde de orka å bråke slik? Hadde de blitt ferdige av seg selv? Derfor idèen med lappis-trening ;)

  Det er neimen ikke lett belønne bare positiv adferd når man koker innvendig!
  Knipe igjen munnen har jeg ikke prøvd, det skal jeg prøve neste gang - hvis jeg får kontakt med bråkebøtta..

  Ofte føles det som om det er bare min hund som bjeffer og bråker, men slik er det vel egentlig ikke... Stort sett går det veldig greit på trening, iallefall så lenge jeg er engasjert og finner på noe hele tida.

  SvarSlett
 7. Det er helt sikkert ikke bare Nalle som bråker, men det er selvfølgelig han du hører! Jeg tror også at de girer hverandre opp i visse situasjoner, og da er spørsmålet hvordan en kan stanse dem. Nei, lett er det ikke! Jeg har hatt glede av en bok som heter "Min bästa vän, aktiverig och hundpsykolgi" av Marie Hansson som jeg har kjøpt på canis.no. Den tar opp mange interessante spøsrsmål og gir en litt å fundere på!

  SvarSlett