søndag 1. april 2012

Kongsbergutstillingen 24. mars 2012

Det er allerede gått en uke siden Kongsbergutstillingen, som var den største i Norsk Lapphundklubbs historie med 100 påmeldte hunder! Utstillingen, som liksom skulle være en vinterutstilling for vinterhundene våre, ble nesten en sommerutstilling, med strålende solskinn, og godt og varmt vær. Nesten ikke en snøklatt var igjen, og folk og dyr nøt dagen. Jeg hadde gleden av å være utstillingsleder, og det var absolutt en glede, for alt gikk strålende. Dommer, ringsekretær og skriver var effektive og blide, og det var mange flotte hunder å se. Bånd og sløyfer ble delt ut i alle slags farger! Men én ting er klart: Vi skal ha en megafon, ropert, i klubben! Jeg brukte så mye stemme jeg kunne, men det var ikke mange som hørte meg, tror jeg! Mange ivrige og forventningsfulle hunder bidro til en flerstemt morgenkonsert!
Selv stilte vi ingen hunder, men to av Emmas ettåringer var i ringen, og vi er svært godt fornøyde med vurderingen den finske dommeren Tanya Ahlman-Stockmari gav dem.
Avvo (Kvitsymras Ajak) fikk kval E, konk 2.
120324 Avvo
Kvitsymras Alva fikk Very good. Takk til Amund som viste henne så fint fram for oss!
120324 Alva
Begge hundene er urutinerte i ringen, men de oppførte seg godt, og forhåpentlig var det en positiv opplevelse som gav mersmak! Det skal jo være gøy! Som oppdretter er jeg glad for å kunne konstatere at dommer mente de hadde passe størrelse, gode proporsjoner, god beinstamme, godt forbryst og gode vinkler, og beveger seg bra. Halsen er bra, og likeså halen. At hals, bevegelser, vinkler og proporsjoner er bra, er spesielt viktig, for det forteller mye om hundens anatomi og følgelig helse knyttet til bevegelser, som at skuldre og bakbein kan bære hunden godt, ta imot støt ved hopp, gi dem mulighet til gode og effektive bevegelser og styrke.
Etter utstillingen ble klubbens generalforsamling avholdt, og selv om mange var reist hjem da, var vi likevel en liten forsamling i Hundehytta som gjennomførte den. For mange ble det en lang dag, med lang reisevei, så det er forståelig at GF ble utelatt. Ikke var det noen kontroversielle saker, heller. Men det er jo alltid hyggelig med folk som engasjerer seg i driften av klubben til felles beste!
Nå er det bare å se fram til neste utstilling med flotte hunder og trivelige folk!

6 kommentarer:

 1. Det var en kjempefin utstilling Ragnhild, men ropert MÅ vi bare ha! En av Biriutstillingene hadde jeg også problemer med å få med meg hva som ble sagt, og jeg hørte ikke et ord av det du sa på Kongsberg, så det er et must.

  Gøy at det ble så fin kritikk på kvitsymringene:o)

  Det blir en lang dag med GF, når de flestd av oss har vært oppe siden kl. 5 eller 6 tror jeg:o)

  SvarSlett
 2. Ja, jeg har også slitt med å høre på utstillingene, så dette må det bli en endring på :) Det gikk jo veldig bra med dere også, særig vakkerdokka Milli! Skjønner godt at folk vil hjem:) Mange har skikkelig lang reisevei!

  SvarSlett
 3. Høyres ut som utstillingen var bra!! :)

  SvarSlett
 4. Ja, ropert, også 2 dommere, slik at dagen ikke blir så lang at folk dropper GF ;-) Utstillingen blir bare bedre og bedre for hvert år, så da er det bare å glede seg til neste år ;-) Gratulerer med resultatet på ditt oppdrett ;-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med fine resultater på ettåringene dine!

  Har veldig lyst til å komme meg på Kongsberg et år, virker som en fabelaktig koselig utstilling. Også er det vel bare da det er mulig å bli med på GF?

  SvarSlett
 6. Ja, det er på Kongsberg det er GF! Og vi skal få detaljene bedre og bedre!

  SvarSlett