lørdag 14. april 2012

Bytur!

En bytur i Oslo i vårsola en lørdags formiddag kan være en fin avveksling til de sedvanlige skogturene, og nå som det er båndtvang, kan det være like bra å vandre gatelangs en gang i mellom og møte helt andre lukter, lyder og syn!

Warja, Emma og Emma-sønnen Avvo med sine matmødre reiste med buss og T-bane til Jernbanetorget, spaserte opp Karl Johan til Slottsparken, der vi fant roen på en benk i sola ved andedammen bak slottet før vi vandret samme ruta tilbake, og avsluttet med t-bane og buss.

Det er lenge, lenge siden Emma har benyttet kollektivtransport, hun er i høy grad en privatbilist. Warja har litt ferskere erfaringer på feltet, mens Avvo er ganske rutinert etter å ha reist med moder’n til jobben flere ganger.  Reisen inn til byen gikk ikke så verst, men Emma følte seg litt bortkommen i storbyen i begynnelsen. Her viste de tre hundene seg svært forskjellige. Warja og Avvo lot til å ha det helt greit, mens Emma syntes trikkeklemt og bilbråk var noe mas! Men vi så mye rart på vår vei, både en svær, diger Ole Brumm, en ulv på to bein i mannshøyde med røde øyne – den likte ikke Avvo, og det sa han klart fra om! – og små mopser og dachser og søte, små menneskebarn som ville klappe. Da ble det etterhvert mye hyggeligere, syntes Emma også. Vannet i fontenen ved Nationaltheatret var forfriskende, og gressbakkene i Slottsparken var fulle av gode dufter for en hundesnute. Det var for øvrig mange lyktestolper og søppelkasser som måtte sjekkes ut og “tagges”.

En deilig bytur – uten noe annet å gjøre enn å rusle i vårsola og sitte på benk og se på folkelivet.

I Slottsparken. Se på all den fine krokusen!
120414 Hundetur Slottsparken
Sitt (ligg) og bli foran Slottet:
120414 Hundetur Slottsplassen
Ved Camilla Collett-statuen:
120414 Hundetur Camilla Collett
Sitt og bli på Karl Johan:
120414 Hundetur Egertorget
Veldig flinke hunder! Dette må vi gjøre oftere!

5 kommentarer:

 1. Ikke lett å få gå i fred med sånn et vakkert kløver nei!

  SvarSlett
 2. Wow! Kjempe imponert! Det er ikke lett å ha så rolige og flinke hunder i slike omgivelser. :D

  SvarSlett
 3. Kjempeide Ragnhild. Super trening for hundene dette da, jeg er imponert jeg. Flotte bilder av rolige, trygge hunder i hovedstaden:o)

  SvarSlett
 4. Det var god lapphund-reklame, det :)

  SvarSlett
 5. Ååh, så fine! Lurt å ta byturer i tide og utide altså. Vi må bli flinkere til å utnytte sentrum av Trondheim, og ikke bare utmarkene (selv om vi trives best der :P), takk for tips for super båndtvangsaktivitet! Vi tilbrakte en hel dag i Oslo når Thorvald var rundt 4 måneder, og makan til sliten og fornøyd liten tass han var da. Også måtte han tisse på asfalt for første gang stakkar, da var ikke noe særlig for en som bare hadde tisset på gress før nei, haha.

  SvarSlett