fredag 31. desember 2010

Her er vi!

Vi, Kvitsymras A-kull, er klare til å presentere oss! Vi har travle dager med spising og soving, og det tar stort sett all vår tid! Men mors melk er god og næringsrik, og vi trives godt! Mamma mater, steller og masserer oss, og vi nyter livet! Første gang vi ble veid, omkring et halvt døgn gamle, veide vi mellom 416 g og 468 g, og nå veier vi mellom 545 g og 575 g. Menneskene våre har gitt oss fine navn på A, og de som vi skal bo hos, kan legge til et navn om de vil det.

Dette er oss: 101231 Armi

Jeg er Armi, førstefødt og eneste jenta i gjengen! Jeg viste at jeg er ei sprellevende jente med tæl med en gang! Navnet mitt har jeg fått fordi mutter’n er så glad i Marimekko, og hun het Armi, hun som grunnla det flotte finske designfirmaet. Og jeg er også resultatet av godt finsk håndverk! Navnet er altså finsk, og kan bety kjær, elsket, ynde eller tilgivelse. Og alt dette passer jo utmerket til meg!

101231 Aigin

Jeg er Aigin, lys og fager, oppkalt etter hovedpersonen i Veiviseren/Ofelaš. Den gutten er både klok og modig, og kan være et forbilde for meg! Jeg var godt innpakka da jeg kom, og brukte litt tid på å komme meg ut av sekken, men det tok ikke lang tid før det ble fart i meg! Jeg er litt spent på om jeg kommer til å ligne på min vakre soble morfar/vaari Varri eller min skjønne mormor Asca og tante Benita, kremfargede og lekre. Har alt blitt mørkere på snuten, så det blir spennende å se!

101231 Ante

Ante er navnet mitt, og det er samisk for Anders/Andreas, og menneskebroren min her i huset heter Andreas. Han er stor og tøff, og navnet betyr mandig, og det passer godt for meg, for jeg er størst! Jeg kom hakk i hæl på bror Aigin, og har næringsvett som bare det! Jeg ligner på min flotte far Kero, og han er heller ikke no’ dårlig forbilde!

101231 Ajak

Ajak heter jeg, og det er verken finsk eller samisk, men tyrkisk og betyr skritt! Og jeg skal ta mange raske skritt i livet mitt, – skoa har jeg allerede klare bak meg, kan dere se! Jeg er oppkalt etter mutter’ns vorsteher Ajak, som levde for evig lenge siden. Han skal ha vært så glad i å løpe, og elska skiturer! Det kan jo kanskje være noe for meg? Se den fine, butte nesa mi, ‘a!

101231 Aiko

Til sist kom jeg, Aiko. Jeg sier som skipper Worse: “Jeg kommer sent, herr konsul, men jeg kommer godt!” Jeg er svart og blank i pelsen, med en fin, hvit stripe under haka. Navnet mitt kom bare dalende ned i huet til folka mine, og det eneste de kan si om det, er at en japansk prinsesse (!) heter det, og at det betyr elsket barn. Det siste passer godt, og selv om jeg ikke er noen prinsesse, akkurat, er jeg i alle fall en vakker prins!

NB! Tillegg fra mutter’n: “Ha! Nå veit jeg hvor Aiko-navnet dukka opp fra! Navnet satt godt i hodet mitt som noe strålende positivt, men jeg kom ikke på hvor jeg hadde det fra der og da! Men nå, når "ammetåka" har letta litt, dukka det opp: Det er jo Herdis sin skjønne og gode lappegutt Lapperix Aiko-Vaiko, som vi koste oss sånn med på Lillestrøm i november! Han kan du gjerne ha som navnebror og ideal, lille Aiko-gutten vår! “

Vi håper mamma’n vår tar det med ro med nyttårsrakettene i natt, og ikke stresser! Det er jo virkelig ikke noe å bry seg om! Og nå:

Et riktig godt nytt år til dere alle!

18 kommentarer:

 1. Så vakre de var, alle sammen:) Falt så for navnet Aigin, jeg - det var helt nydelig!

  Så koselige bilder, gleder meg til å se flere etterhvert!

  Ha en fin aften.

  SvarSlett
 2. Å, det var gøy å se dem så unge og søte. Og mange fine knallnavn du har funnet. Er spent på fargene etterhvert som de vokser seg til. Det er alltid moro.

  Ha en fin nyttårsaften!

  SvarSlett
 3. Kosar meg på den første natta i det nye året med å lese om namna til A-symringane og kva dei betyr! Har falt totalt for eit par i dette kullet, og kjem til å følgje nøye med... Kjenner på meg at alle 4 er fødde inn i eit utruleg innhaldsrikt år, og sender varme lykkeønskingar med inn i det første leveåret!

  SvarSlett
 4. Se for noen søtinger :) Tror dere må slutte å legge ut masse valpebilder, jeg blir helt valpesyk her jeg sitter :P Hehe :) De er helt nydelig. Lykke til videre Ragnhild :)

  SvarSlett
 5. Så vakre små valper da Ragnhild!! Jeg la min elsk på Ante da, han var jo så utpreget i tegningene allerede, blir nok en nydelig hannhund det der! Kos deg masse i valpekassa!!

  SvarSlett
 6. Nydelig nydelig nydelig !
  Både bilder, navn og beskrivelser !
  Armi(som eneste jente i kullet) og spesielt
  Aigin (årsaken til akkurat det sier vel kanskje seg selv?) blir nok fulgt med litt ekstra interesse fra meg nu i starten selv om alle valpene er nydelige. Jeg kommer til å "leve tett på" alt som havner på denne bloggen nå fremover, det kan jeg trygt love dere. Ønsker dere ei nydelig valpetid med masse kos, aktivitet og glede. Lykke til og stor nyttårsklem fra TANTE BENITA og meg.

  SvarSlett
 7. Utrolig søte små lappetusser! Godt nytt år, Ragnhild!

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. åååh, for noen søte valper :) Må være kjempe spennende. Veldig kreative navn du har funnet :)
  Godt nyttår fra oss

  SvarSlett
 10. For noen flotte valper! Og tenk at de bare blir søtere og søtere for hver dag, det blir så koselig å følge med.
  Kjempefine navn de har fått også. :-)

  SvarSlett
 11. Ååååååååååååååå så søte de er Ragnhild!! Flotte navn har du også funnet til dem synes jeg. Det må være utrolig spennende å få oppleve sitt aller første kull. Gøy å følge med dere er det i allefall. Godt nyttår til dere:o)

  SvarSlett
 12. Godt nyttår!!
  Kjempefine, søte, små valper - helt til å spise opp! Jeg tenker du sitter mest oppe i valpekassa om dagen!

  Takk for hyggelig kommentar på bloggen. Jeg vil heller ikke sette en hund på et annet rom mens jeg trener den andre, derfor er buret blitt løsningen for meg. Jeg har prøvd å bruke et teppe istedetfor, men det synes Ebbie er så innmari vanskelig. Det er flott trening i tålmodighet også, å sitte og vente på tur til å trene.

  Jeg skal nok snart kikke inn her igjen. Det blir morsomt å se hvordan de vokser seg større og sterkere disse småingene dine.

  SvarSlett
 13. Godt Nytt År og gratulerer med de små!!!

  Så fine de er alle sammen :-). Åååå, jeg kunne ønske at Armi skulle hit. Det hadde nok Umah og Kira og alle vi andre elsket.

  Stor klem til dere alle sammen (og et langt varmt snus på mor og valper - og til tante Warja)

  SvarSlett
 14. Godt Nytt År til dere!
  Nydelige valper og fine spennende navne!
  Kos dere masse!

  SvarSlett
 15. Godt nytt år til der!
  Blanke fine små:-) Og en god mor. Kan det bli bedre i et nytt år???
  Gleder meg til å se de vokser seg store og fine.

  SvarSlett
 16. Så stolt du må være, Ragnhild - de er helt perfekte alle sammen :o) Veldig fine navn du har finni, du har jo ett veldig flott kennelnavn også.
  Kos dere. Godt nytt år!

  og tenk på Siss..ho er oldemor til disse,liksom! Det må være spennende å drive oppdrett, når man kan følge generasjonene så tett :o)

  SvarSlett
 17. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer! Klart jeg er stolt! Koser meg med de små rullepølsene som vokser og vokser:o)

  SvarSlett
 18. SÅÅÅÅ SØTE!!! hehe, dei ser jo ut som små bollete marsvin, haha :D Og eg syns du har funne kjempefine navn til dei :) gledar meg til å få følge med på kvalpane vidare! du må fortsette å legge ut maaaange bilder!

  SvarSlett