lørdag 30. januar 2010

Pasientpus og rød sløyfe!

Lille pus går rundt i body om dagen og har det litt dårlig. Nille skal forbli jomfruelig hele sitt liv, og slippe bekymringer med hannkatter og barnestell.  Det har hun nok ikke tenkt så mye over, men det har vi! Ja, vi elsker kattunger og moderskap, men likevel… Det er så fortvilet vanskelig å finne gode hjem til kattunger, og vi grøsser når vi hører om slangefór og den slags… I oppveksten har jeg måttet følge for mange nydelig kattunger til en tidlig avslutning hos veterinæren. Jeg vil ikke mer!!! Så Nille må bare finne seg i mitt valg. Onsdag var vi på veterinærhøgskolen og fikk utført inngrepet, og Emma er rørende forsiktig og oppmerksom. Hun skjønner at Nille ikke er helt i farta.
2010 januar 024_edited
Vinterskogen er et eventyr! Forrige helg fikk vi to gode skiturer i Hedalsfjella, og det gjør bedre enn det meste. Det er mentalhygiene, massasje, meditasjon, salve på sliten sjel, oppkvikkende og nedstressende.
2010 januar 003
Å få bykse og boltre seg i snøen, – fins det noe bedre?
2010 januar 017_edited
Emma liker nok skiturer og snø bedre enn utstillingshaller, men vi tok likevel turen til Exporama på Hellerudsletta i dag, og der traff vi frender! Fem fl’er var påmeldt, og det var ikke mer enn en i hver klasse, det! Lappizaros Fasoo og Askepott (etter Fjelldronningens Arwen, så Emma er tanta hennes) var juniorer hann og tispe, Vallarjäntans Sotis var tispe unghund, og Emma var Åpen kl tispe. Men Marco! Vi savna deg og Hanne!
Det ble røde sløyfer på Fasoo, Askepott og Emma, mens Sotis måtte nøye seg med blå i dag. Fasoo fikk HP, men ingen Certer eller CKer i dag, derfor heller ingen BIR og BIM. Greit nok for oss, vi er fornøyde, vi tar det som trening, og pelsen er ikke imponerende, akkurat.
2010 januar 029_edited
Bildet ble dessverre ikke helt skarpt, men det er likevel lett å se at dette er fine hunder, vel!  Og et godt fargespekter!
Emmas kritikk:
Meget god type, bra proposjon, utmerket kjønnspreg, våkent uttrykk. Velbårne ører, korrekt bitt, normal benstamme, bra hals, normale vinkler, front ennå ikke ferdig utviklet – ikke i full pels – velstelt + velvist. Noe bundne bevegelser for dagen, noe trang bak + noe løs framme. Kval 1, konk 1. (Men nå var det ingen å konkurrere med, da;0)
Legg merke til den, da: “Velstelt (selvsagt) + VELVIST”!!! Hun var flink i dag, frøkna, og jeg konsa veldig på forhånd på ikke å bli stressa av hopping, båndbiting og tull. Emma både gikk og stod fint, men gulvet var glatt, og dommer Arne Foss sa underveis at han gjerne skulle sett henne utendørs på et annet underlag. Han kommenterte også etterpå at hun ikke var helt komfortabel på det glatte gulvet. Hyggelig kar, med flere hyggelige ord om frøkna. Min bedre halvdel var nærværende nok til å tenke på glatt gulv etter det samme problemet for to uker siden i Letohallen, så han var borte i en av bodene og kjøpte noe potevoks som skulle gi bedre feste. Det hjalp kanskje litt, men glatt var det likevel.
2010 januar 030_edited
Vi prøver så godt vi kan!

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/5af5e18e17f772755cff94eb85b3553a5622db7c

11 kommentarer:

 1. Lurt å stereliere kattepus..er jammen med mange nok små puseladder rundt om som trenger hjem...

  Nydeligt bilde med eventyr skogen..så masse fin snø på trærne..Selv om vi har masse snø og kuldegrader, så har det meste av snøen nå falt av trærne....

  Grattis med fin kritikk på utstillingen...Velstelt og velstilt...stjerner i boka for deg det!!

  SvarSlett
 2. Dere gjør det bra i ringen, Gratulerer.Synd med de glatte gulve. Så artig det var Arven-barna, fine hunder alle.

  Dere er flinke å komme ut i naturen og jeg er enig med deg, det er god medisin å være i så flott natur.

  Søte lille pus og Emma det passer på som en hønemor, så søte sammen.
  Pus kommer seg fort og dere kan ha god samvittighet.

  SvarSlett
 3. Helt enig med Marianne, lurt å sterliser Nille. Altformange pusunger som blir født og som ikke får et godt hjem. Det lyser godhet fra Emma på bilde der hun passer godt på Nille!!
  Gratulere med flott kritikk!! Liker veldig godt dommere som tar seg tid til å si noe om hvordan handleren åsså er!!!
  Flotte bilder av Emma på skitur!!
  God helg til dere!!!!

  SvarSlett
 4. Den anonyme er bare meg.Glemte å logge meg på!

  SvarSlett
 5. Så flott du har sterilisert katten. Da slipper du mye.....

  Gratulerer med flott resultat og en kjempefin kritikk på utstillingen. Det var jo flott selv om gulvet var glatt. Så hyggelig den dommeren var. Hører stadig om flere dommere som er greie. Det er jo gøy med sånne dommere.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med dagen, da, Hanne, hvis det var din dag! Synd det kolliderte, for vi tror nå det at Marco hadde fått en fin vurdering i dag!
  Og ja, etter å ha følt meg sånn passe teit i ringen, særlig NKK, Drammen i juni 09, da det gikk så til de grader elendig, ga det en ekstra god følelse å få til den jobben som var min! Og det er viktig med en dommer en får tillit til!

  SvarSlett
 7. Ja,det er lurt å sterilisere...vi "kappa" utstyret til Rambo når han var gammel nok. Synes det er greit at også hannkatteiere gjør dette. Er ikke kun hunnkatteiere som har et ansvar...

  Gratulere med rødt og kjempeflott kritikk :) Også så morsomt å se at Askepott var der,og at hun også fikk rødt :)

  SvarSlett
 8. Greit å få streilisert katten, vi har også hatt hukatt tidligere og jeg tenker av og til på hvordan har det gått med disse kattungene vi ga vekk. Selv om hu gikk på p-piller så ble det noen kull i løpet av de tretten åra hu levde.

  Gratulerer med godt resultat og god kritikk fra utstillingen.

  SvarSlett
 9. Omtenksomt å sterilisere pus synes jeg Ragnhild!

  Så gøy med den gode kritikken fra utstillingen, også VELVIST da gitt, bøyer meg i støvet:o)Gøy med hyggelige dommere også, med unntak av vår første utstilling, så tror jeg utelukkende at vi har møtt dommere av den hyggelige sorten. Heldigvis.

  Deilig for to- og firbente med skitur, vi rører oss liksom på en annen måte da:o)

  SvarSlett
 10. Ho ser litt pjuskete ut akkurat nå, men den pusen får godt stell :o)

  Gratulerer til Emma (og deg), med nok en vellykka utstilling!

  Det var noen nydelige vinterbilder du hadde, såg flere av dem på FB. Det er som å vandre inn i ett eventyr.

  SvarSlett
 11. Tack för besöket på vår sida. Är tik var mycket fin, underbara vinterbilder. Bex och Douglas är tillgängliga för avel om intresse finns så hör bara av er.
  Hälsningar
  Cecilia
  www.ciashundar.se

  SvarSlett