søndag 3. januar 2010

Et nytt år har begynt

GODT 2010 TIL ALLE!

Nyttårsaften er historie, og selv om ikke alle her omkring har fått brukt opp alt kruttet sitt ennå (!), er det stort sett stille. Det smeller så det holder omkring oss mens det står på fra ca 23.30 til 01.00, og Emma er ikke særlig fornøyd. Hun var ikke så redd som i fjor, kanskje CD-treningen har virket, men hun likte IKKE fyrverkeri i år heller. Hun valgte badet som oppholdsrom da det smalt som verst, det var husets stilleste rom. Katta? Hun brød seg katten, og sov rolig gjennom alt spetakkelet i stuas godstol.

2010 er allerede tre dager gammelt, og hittil har det jammen vært et godt år! Vakre vinterdager med gode turer, litt latskap og litt pusling. Juleferien ble riktig god og lang i år, men i morgen er det striskjorta og havrelefsa igjen! Da forlater vi huset i mørke og kommer hjem i mørke, og får knapt nyte dagslyset igjen  før neste helg! Men januar er en vakker måned, og fine opplevelser og mye moro ligger foran oss.  Vi har planer for 2010 når det gjelder dyrelivet vårt, – familien vil nok forøkes, enten ved  “egenprodusert” valp fra Emma eller fra annetsteds. Vi får se hva det blir til! Som egen ambisjon i 2010 vil jeg sette meg ytterligere inn i hvordan hunder lærer, – og læring er jo mitt fagfelt i arbeidslivet også! Jeg vil repetere Jean Donaldson: Kulturkollisjonen mellom hund og menneske (Canis forlag 2007), og jeg vil lese Ikke skyt hunden av Karen Pryor.  Anders Hallgren har nyutgitt Forstå din hund, og den vil jeg også lese! Ellers vil jeg anbefale Min bästa vän, aktivering & hundpsykologi av Marie Hansson. Det er så altfor lett å tillegge hunder egenskaper som de faktisk ikke har, og slik kommer vi til å behandle dem urimelig og urettferdig. De er hunder, og de er fantastiske fordi de er hunder! Jeg har en drøm om å få tatt et studium i etologi, men det blir vel ikke før jeg blir pensjonist! I mellomtiden får jeg lese og erfare!

0912 099

Emma elsker skiturer, og løper gjerne foran i løypa!

0912 105

Julegaven er populær, og det tok ikke lang tid før Emma skjønte hvordan det skulle gjøres!

Vi får vel si vi er klare for å ta fatt på hverdagens allehånde oppgaver nå etter så mange dager med fri og fred, nytelse og glede! Godt år!

10 kommentarer:

 1. Godt nytt år til dere åsså! Den boken du anbefaler vil jeg prøve å få lest!!
  Mange fine bilder av Emma! Det siste bilde av Emma var hun veldig konsentrert ser det ut som! Tror vi må kjøpe en sån til Roxie åsså!
  Sånn som det er nå så blir det til etter gåturen vår så kaster jeg noen kuler med tørr for og hun finner de i snøen! Prøver å finne nye måter å gjøre det på, men begynner å gå tom for ider. Så en sånn som Emma er der er nok neste skritt!
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 2. Godt nyttår til dere også.
  Nydelige bilder av Emma, morsom aktivitets leke!!!
  Ville var også med på årets første skitur igår.
  Jeg slutter aldri å undre meg på hvor godt dem liker å ferdes i fjellet.
  Nå har Anders Hallgren blitt nevnt så mange ganger i det siste, tror jammen jeg må få ham hjem til meg også;o)
  Et fint 2010 år ønsker vi dere:o)))

  SvarSlett
 3. Flott leke Emma har fått seg! Kjempe gøy å se på nær hundene "tenker"
  Og lykke til med valpeplaner, blir spennende å høre mer om!

  SvarSlett
 4. Godt nyttår :) Fine bilder! Ser ut som at Emma koser seg på begge bildene ;)
  Tror jaggu jeg skal hive på meg skia selv i dag og ta årets første skitur ;)

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder Ragnhild.

  Å, så spent vi skal følge med på familieforøkelsen deres, enten det nå skjer ved Emmas hjelp eller litt "bistand" utenfra:o)

  Som du jo vet er jeg en svoren tilhenger av Anders Hallgren, men nå ga du meg jammen noen nye ideer også:o)

  SvarSlett
 6. Den leken så veldig kjekk ut! Ser ut som Emma koser seg veldig med den! :D Dixie har tre lignende sånne leker, men alle hennes er i tre... Den siste fikk hun til bursdagen nå nettopp. "Dog turbo" het den eller noe sånt. Hun skjønner ikke alltid helt hvordan den fungerer, men hun har funnet sin egen metode som virker... ;)
  Det blir spennende å høre mer om familieforøkelsen! :D

  SvarSlett
 7. Ser du har mye å gjøre framover. Ikke greit å få tid til alt en har lyst til. Men det skal bli spennende å følge med på familieforøkelsen.

  Den aktiviteringsleken så artig ut. Jeg har bare sånne av tre. Plast så mer praktisk ut, lite med bitemerker i den, kanskje?

  Flott å få noen tips om gode bøker. Mye på markede, men alt er ikke like bra. Jeg lånte noen på biblioteket før jeg fikk Charlie, men de var fryktelig gamle og helt utgått på dato.

  SvarSlett
 8. Spillet er fint, og Emma brukte ikke lang tid på å finne koden. Likevel tar det litt tid å løse oppgaven, og det syns hun er fryktelig moro! Da er hun veldig konsentrert. Om plastikk er noe bedre enn tre, er jeg ikke så sikker på. Dersom hunden biter i delene, blir plastikken ujevn i kantene og særlig de små "tappene" kan bli vanskelige å få ut og inn av hullene sine. Derfor er det viktig å følge med og ta spillet bort hvis hunden biter i delene, og ikke bare dytter eller løfter. Men spill er dyrt, og en kan lage mange morsomme leker med enkle midler. Tomme doruller stappa med avispapir med en godbit innerst inne, gjerne pakket inn i en melkekartong attpåtil, gir arbeid og hodebry en god stund. Emma elsker den leken! Både Marie Hansson og Jean Donaldsson har gode forslag til aktivering som setter hjernen i sving. Jeg foretrekker å finne fram til hundebøker på Canis.no, for da tenker jeg at de har en viss kvalitetssikring, for det er sant at det er litt av hvert på markedet.

  SvarSlett
 9. Har jeg glemt å si godt nytt år til dere!?!
  GODT NYTT ÅR!
  Hvordan skal det gå,jeg har blitt glemsk..

  Jeg har blitt imponert av de spillene, spesielt prisen kanskje.. Det er jo så mye man kan finne på sjøl, hvis man bare er litt oppfinnsom.. Eller finne den rette boka, så takk for tips ;o)

  SvarSlett
 10. Ops...her har jeg ikke vært, ser jeg...GODT NYTT ÅR!
  Så fin aktivitetsleke Emma har fått - vi hadde en lignende men i tre...den var god å tygge på...Måtte rydde den bort før den ble tygd i filler. ;-)

  Så spennende at det skal skje en liten forøkelse hos dere i løpet av året. Gleder meg til å følge den prosessen, og håper jo at du vil dele den med oss.

  SvarSlett