lørdag 7. november 2009

Vakre øyne!

Emma ble øyenlyst på Veterinærhøyskolen i går, og ikke bare var hun fri for alt, men hun hadde “stjerneøyne” attpåtil! Nå syns jo vi selvfølgelig at hun alltid har hatt strålende vakre øyne, men nå er det påvist! Veterinæren påpekte “PPM-iris-iris ou mest uttalt Od”. Han viste meg og assistenten det, og i skarpt lys så vi en klar stjerneformet omramming i iris rundt pupillen. Meget vakkert! Jeg ble selvsagt bekymra for om det skulle være noe galt, men det var det ikke. Tilstanden stammer fra fosterstadiet og forsvinner gjerne etterhvert, men siden Emma er godt og vel to år nå, beholder hun sannsynligvis tegningen. Veterinæren syntes den var så klar og tydelig at han fotograferte den! Morsomt!

Vi venter fortsatt på endelig resultat fra rerøntgingen, men når den kommer, kan vi for alvor begynne å tenke på framtida… Vi skal holde øynene åpne for staute karer! Kanskje vi ser noen på Kongsberg;o)

0910 portrett_edited

13 kommentarer:

 1. Kjempe bra!! Finner nok en staut kar på Kongsberg!!
  Ha en fin helg!!
  Gleder oss til å treffe dere på Kongsberg!!

  SvarSlett
 2. Anka har også "stjerneøyne", hun har sikkert arvet det av bestemor;-)

  SvarSlett
 3. Emma har da virkelig noen flotte mørke øyne! At hun i tillegg har stjerneøyne er jo morsomt:) Skulle ønske du kunne fått det bildet av veterinæren og lagt det ut:o)

  Til Kongsberg tror jeg det kommer skikkelig mange staute karer Ragnhild. Det blir veldig koselig å treffe dere der:o)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med øyelysningsresultatet. Og med stjerneøyner da, så moro!!!!!

  Flott bilde av Emma, nydelig mørke øyner!

  Ha en fin helg!!!!!

  SvarSlett
 5. Uff så spennende å vente på røntgen-svaret.. Men gratulere med øyelysningsresultat! Hun har i tillegg fantastisk snille og gode øyne :o)

  Tok dere PRAgen-testen også?

  SvarSlett
 6. Får nok ikke tak i veterinærens bilde, nei. Han tok det med et merkelig apparat, og det blir vel bare for spesielt innvidde:o)
  Jeg regner med at "Retinal degen. (PRA)" er det du mener, Nøve, og det er tatt, ja, med resultatet "fri". Så langt er alt bra!

  SvarSlett
 7. PrcdPRA gen test, heter den visst. Må sendes til Optigens laboratorium i USA. Emma kan jo også være FRI gjennom arv.
  Nalle var bærer, og kan dermed bare parres med frie tisper. Når man vet det, så går det også bra :o)

  SvarSlett
 8. Hm! Takk for nyttig info. Jeg har sjekka på NLKs avlsregler og forstår det slik at det er svensk lapphund som er utsatt for prcdPRA og som må testes, mens LV og FL bare trenger vanlig øyenlysing med PRA og "bakre pol katarakt". Men jeg vil gjerne vite mer om dette! Dette fikk du vel gjort hos veterinær? Var det dyrt?

  SvarSlett
 9. Sånne små gode historier liker jeg:o) tenk å virkelig ha ekte stjerne øyne!!!

  Vakker er hu, med noen klare vakre snille øyne:o)

  SvarSlett
 10. Jeg venter på oppdateringer fra utstillingen!

  Gen-testen tas hos dyrlegen, det må fylles ut ett skjema og så blir det sendt samla derfra. Tar ca en mnd, kanskje to, å få svar. Det står endel om det på hjemmesida til NLK. Sykdommen finnes hos FL også, derfor er det viktig å passe på
  Her blogga jeg om det tidligere..tror det er noe lengre fram også. http://nallenatten.blogspot.com/2009/02/nalle-er-brer.html

  SvarSlett
 11. Sender med en kommentar fra Christian, han vet det meste:
  Christian og Toivo sa...
  ang. PRA:
  FRI x FRI: 100% fri valper

  FRI X Bærer: 50% fri ,50% friske bærere

  Bærer x Bærer: 25% fri ,50% friske bærer, 25% Syke

  I Norge er det kun lov å foreta Fri/Fri og fri/bærer. Slik at det ikke blir hunder som utvikler sykdommen. Men det er dog lov å parre utesta hunder, slik at om disse skulle være bærere kan det forekomme at hunder utvikler sykdommen også i dag. Vet det er foretatt parringer i Norge nylig der ingen av foreldrene er testa... Da vil jeg heller ha en frisk hund som er bærer, enn å kjøpe hund fra en kombinasjon der det er et sjansespill om valpen er syk eller ikke... Nå som det går ann å genteste liksom:-)

  SvarSlett
 12. Takk! God informasjon å ta med seg!

  SvarSlett