søndag 29. november 2009

På stand på Dogs 4 all lørdag 28.11.09

Takk for alle fine bilder! Her ser dere bildeserien jeg brukte på standen. Den skulle virkelig gi et godt inntrykk av den flotte rasen med alle sine vakre fargevarianter! Flere mennesker stansa opp og stilte spørsmål, og vi som sto der, kunne bidra med nyttige svar. Noen forestillinger om at denne “urhunden” kunne være temmelig barsk og sinna ble avlivet, likeså at pelsstellet skulle være så krevende.  Ellers kunne vi fortelle om en kjærlig familiehund og god turkamerat, som gjerne ville bruke hue og lære nye ting, men som også hadde evene til å koble helt av.

0909 213

Standen var fin, og mens Emma og jeg var der, var lappsk og finsk representert i levende live med snille, vennlige og rolige representanter for hundene. Spinning av lapphundull og strikkeprodukter fra Anne-Marit var det også. Håper hun fikk solgt noe! 0909 210

Vi gledet oss til å stille ut på søndagen, og tenkte at denne stunden på stand og med rusling rundt i den tettpakka, kjempedigre hallen kunne være en god tilvenning før vi skulle i ilden, men natt til i dag ble vi vekket av mange og lange hosterier fra Emma. Hun har antakelig blitt smitta av kennelhosten som går i nabolaget, og vi fant det klokest å holde oss hjemme. Nå er det bare å håpe at vi ikke smitta noen i går! Formen var da helt fin, og ingenting tyda på sykdom. Nå får vi vel bare ta tida til hjelp, og satse på nye muligheter på nyåret!

Vi venter spent på resultater fra dere som stilte, og håper at det gikk riktig godt!

14 kommentarer:

 1. Så ergelig at Emma ikke fikk vist seg idag. God bedring til henne!
  Er ho vaksinert - hjelper den ikke??

  Du har gjort en strålende innsats for lapphundene i helga. Den videoen ble så flott!

  SvarSlett
 2. Så fin filmen ble! :D Jeg fikk ikke sendt bilder, for PCen der alle bildene ligger har vært ødelagt en stund, så nå var det installert nye versjoner av mange av programmene, så jeg fikk det ikke til... :P Men det ser ut som du fikk mer enn nok bilder likevel... :)

  Kjekt å se bilder fra standen! Synd at Emma fikk kennelhoste akkurat i dag, da! :(

  SvarSlett
 3. Så flott bildefilmen ble Ragnhild. Den skal jeg kikke på flere ganger. Standen til NLK var kjempefin! Det var masse folk der i dag, jeg forsøkte å ta bilder, men dine ble mye finere og mye mer oversiktlige. Dere må jo ha blitt slitne av å stå der? Superbra at du stilte opp for klubben Ragnhild.

  Du fikk til slutt tak i Sissel i dag, så vi visste jo at du ikke kom. Jeg håper Emma blir bra av kennelhosten fort, og at vi snart sees igjen. God bedring til Emma fra oss:o)

  SvarSlett
 4. Kjempe bra jobba Ragnhild:-) Denne bilde serien blei så bra. Synd med Emma. Håper hun kommer seg fort. God bedring til god jenta:-)

  SvarSlett
 5. Kjempe fin bildefilm!! Så synd at Emma fikk kennelhosten akurat i dag da!! Men hun kommer nok sterkere tilbake seinere!! God bedring ti god jenta!! Ha en fin uke og adventstid!! Her er det kommet litt snø og mer skal det komme så Roxie koser seg som bare det ute!!

  SvarSlett
 6. Emma er vaksinert, men kennelhoste hører vel ikke med i vaksinen. Hun er i forholdsvis bra form mellom hostekulene, som kommer i perioder. Da hoster hun noe forferdelig og harker opp tjukt slim. Så lenge det er virus, er det ikke noe å gjøre, men vi får følge med på utviklingen. Kjempeteit med hoste akkurat nå, det kunne jo godt ha latt vente på seg bare en dag til, så vi hadde fått med oss utstillinga! Men ettersom jeg forstår, hadde hun fått beinhard konkurranse i åpen tispeklasse! Hyggelig at dere syns bildeserien var bra!

  SvarSlett
 7. Stakkers Emma det sliter med hoste og så leit hun ikke kunne stille om søndagen, får håpe hun snart blir bedre.

  Så fin film du fikk laget,Ragnhild.
  Hvem er de to det sitter på første bildet av filmen, det ligner så utrolig på Chicko og ?,???

  Mange flotte FL.

  Nuss på nesen til Emma, fra Chicko og klem fra meg, med ønsket om snarlig god bedring.

  SvarSlett
 8. Så fin måte å vise rasen på!!! Jeg var ikke klar over at dere hadde dette i tankene, vedlig bra jobba!!!
  Så synd at Emma ble syk, håper det ikke sitter for lenge i.
  Ha en fin adventstid.

  SvarSlett
 9. Den brune vet jeg ikke navnet på, Inger, men tror det er en Schanderulv. Den svarte m tegninger er Marco. Ellers ser dere Charlie, Milli, Asca, Connie, Indiana Jones, Adina, Mira, Nalle, Kero, Arwen, Ero, Ina, Gaivo, Steija, Lina, Hamlet, Ville og selvsagt Emma. Noen flere er det visst også, jeg har ikke helt fått med meg navn på alle! Tusen takk til Gry, Nina, Ida, Hanne, Nøve, Sissel og Marianne. Har jeg huska alle da? Det fine bildet av Ville har jeg visst rappa på bloggen, Berit! Håper det var greit!

  SvarSlett
 10. Det er Marco og Lana, ett vakkert "kjærestepar" :o) Husker vi har sammenligna Marco og Chicko tidligere også, de er ganske like. Lana har også sin egen blogg.

  Kennelhosten, ja. Nalle fikk vaksine mot akkurat den i år. Han får vaksiner hvert år, så denne gangen spurte jeg hvorfor - noen får bare annenhvert år har jeg hørt.
  Veterinæren forklarte meg at de får vaksine mot forskjellige sykdommmer, og at hun foretrekker å dele det opp. Når jeg ser på vaksinasjonskortet, ser jeg jo at det står forskjellige vaksinenavn..
  Det er neimen ikke sikkert kennelhostevaksine er obligatorisk?! Det står bare NOBIVAC PI VET i år.
  Jeg syns det høres rart ut at de får kennelhoste når de er vaksinert? Hva er da vitsen?? Noen som vet?

  SvarSlett
 11. Så det er Lana, den vakre, brune frøkna!
  Og om hosten: Nå lærte jeg noe nytt, Nøve! Tusen takk. Har ikke festa meg helt ved betegnelsene på vaksinene, men nå sjekka jeg. Emma er vaksinert med NOBIVAC DHPPI VET, og ikke N. PI. Jeg kopierte dette fra en dyreklinikkside:

  "Ved 8 uker gis kun Nobivac Parvo vet, som gir beskyttelse mot parvovirus. Når valpen er 16 uker gir vi påfyll av kennehostevaksine, Nobivac Pi vet.

  Vi vaksinerer med Nobivac DHPPi vet ved 12 uker og 1 år og senere hvert 2.-3. år. Denne vaksinen gir beskyttelse mot valpesyke, HCC, parvovirusinfeksjon og parainfluensa. Kennelhoste (parainfluensa) må revaksineres årlig."

  Emma er altså ikke vaksinert mot kennelhoste, så den er nok ikke obligatorisk. Hun plages heldigvis lite nå, - det var søndagen som var verst med kraftig hoste og oppgulp av slim. Hun hoster fortsatt noe, men er ellers i god form og har god appetitt. Men vi tar livet med ro for sikkerhets skyld og holder oss hjemme fra trening.

  SvarSlett
 12. Da er den saken grundig oppklart, Ragnhild :o)

  Fortsatt god bedring!

  SvarSlett
 13. Kjempeflott bildefilm :D Har sett den mange ganger allerede! Er helt utrolig hvor ulike individene innen en og samme rase kan være...men flotte er dem alle sammen :)

  Ha en fin helg! Og god bedring til Emma!

  SvarSlett
 14. Ja, er det ikke moro med alle variantene? Fikk lasta ned Arwen der du foreslo, Eva, så tusen takk for det! Hun er jo så flott! Vi håper jo halvsøster Emma skal nå samme resultater i utstillingsringen som storesøster;o)

  SvarSlett