søndag 23. august 2009

Søndag og solskinn

Båndtvangen  slutt, solskinn hele dagen, blåbæra store og søte. Det ble en flott tur i Østmarka til Kroktjern, Hauktjern og ned til Sarabråten og Nøklevann. Emma oppførte seg slik vi har venta på at hun skulle når bare ungdomstida var over. Neste måned er hun to år, og det ser ut til at alt har falt på plass nå. Det er ingen sak å følge tett på oss, andre turgåere får være i fred, fremmede hunder kan hilses på og leikes med, og forlates! Innkallingen er det ingen ting å si på. Dere som har unghunder og i blant tviler på om dere får skikk på bikkja: Hold ut, tren og belønn! Dere får den muntre, lydige turkameraten dere ønsker dere! Fra å være egenrådig, neglisjerende, tett i øra osv i slike situasjoner framstod Emma i dag som den mest eksemplariske, veloppdragne hund. Stiene vi gikk, er for det meste folketomme, men siste biten, fra Sarabråten og hjem, gikk vi på turveien med syklister, barnevogner, joggere og ikke minst andre hunder. Emma var løs hele tiden, og gikk så rolig og flott.

Kroktjern

0809 048

Spennende steder i marka!

0809 050

Det ville vært fint med en hund som kunne snuse seg fram til kantareller! Hva med et kurs, Emma?

0908 kantarell 5

9 kommentarer:

 1. Så bra at dere klarer å vise henne tillit ho er den verdig :o)

  SvarSlett
 2. Det er så gøy når de endelig roer seg og blir den hunden man alltid har drømt om...Ikke noen tvil om at Emma er kommet der nå da!...Spiser Emma også blåbær, sånn som de fleste andre lappene gjør?.

  SvarSlett
 3. Så flink Emma er, med andre hunder også. Ja, jeg for holde ut. Kanskje det skjer noe med min Charlie en dag også.

  En fin tur dere har hatt, flotte steder og fint vær. Hva kan bli bedre.?!

  SvarSlett
 4. Ja visst spiser Emma blåbær, hun plukker dem gjerne sjøl rett fra lyngen;o)

  SvarSlett
 5. Flinke Emma!! Det hadde vært noe å ha en hund som snuser seg fram til kantareller!! Roxie vil ikke ha blåbær men når hun får plukke selv er det helt noe annet!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 6. Jeg har hatt et langt liv med en fantastisk og høyt elsket border collie (Rex) som hjalp meg å finne kantareller. Han var "broren" til mine barn og en utrulig viktig bestevenn for dem også opp gjennom oppveksten deres. Vi gikk aldri på noe kantarellkurs for å lære dette. Jeg bare involverte han i det jeg gjorde og viste han en enorm glede når han engasjerte seg. Han skjønte fort hva det dreide seg om. Jeg er overbevist om at lapphunder er like smarte !!!

  SvarSlett
 7. Morsomt å høre. Får prøve å inspirere Emma! Kantareller er jo så godt!

  SvarSlett
 8. Så lettet jeg ble....da er det vel håp for min Dimma også...som oppfører seg nøyaktig som beskrevet som nå Emma glatt har vokst fra seg...Husker jo at Snorre blei mer rolig rundt 2 år...og han var en skikkelig rampe-gutt som liten....

  Ingen av mine plukker blåbær selv, men spiser gjerne fra hånda mi. Så lurt om de kunne snuse seg fram til kantareller for oss...da er det ingen sak å gå på "plukke-sopp-tur."

  SvarSlett
 9. Visst er det håp for din Dimma! Hun er forresten veldig søt og ligner litt på Emma:o)

  SvarSlett