fredag 18. november 2011

Nei, vi har ikke slutta helt å blogge!

Vi trener og går på kurs, og tiden fylles av ulike gjøremål. Vi gleder oss til frost og snø, for svarte, våte kvelder med søle og skitt er ikke noe stas! Nei, da er snø noe ganske annet, både for folk og dyr!

Modul 2 av fordypningskurset på Lundqvist hundeskole er snart gjennomført, og det har vært vel anvendt tid. Ny lærdom har jeg fått, gammel kunnskap har blitt bekreftet, og vranglære har blitt erstattet av ny innsikt. Studiet av hunder med atferdsproblemer har vært spennende, og det er tankevekkende hvor mange omplasserte unge hannhunder som hører til i denne gruppa. Å forstå en rases grunnleggende egenskaper, det den er avlet for, kan være en viktig nøkkel til riktig trening med problematferd, og når en skaffer seg hund, er rasekunnskap en nødvendighet for å kunne gi hunden riktig veiledning og forstå dens atferd. Med blandingshunder er det ikke alltid så lett i utgangspunktet å vite hvilke egenskaper som vil være mest framtredende, så observasjon av atferden vil være nyttig. I tillegg til arbeid med problematferd har vi lært mye om kosthold og ernæring, og om helse og sykdommer.

Det har ikke bare vært hundeteori i høst, vi har også begynt på agilitykurs. Emma elsker det, tester nye hindere uten frykt, og løper kvikt fra det første hinderet til det neste. Sinken i denne sammenhengen vil nok bli hundeføreren, som må henge med og være nøye med føringen og lære seg raske vendinger og tydelige markeringer!

Nå lader vi for øvrig opp til Dogs4all! Vi skal ikke stille ut i år, men vi er til stede på rasestanden og skal delta i raseparaden. Vi håper riktig mange vil komme til standen og bli kjent med våre tre flotte raser, og vi skal vise fram hundene så alle blir begeistret under raseparaden!

Et par av valpene etter Emma skal delta i ringen, og det blir moro å se på dem. Vi ønsker dere og alle andre som skal stille ut, lykke til! Gleder meg til å se på fra sidelinja!

Ingen bilder denne gangen – vi har vært elendige på å fotografere i regntunge, mørke tider…

7 kommentarer:

 1. Nyttig med ny lærdom Ragnhild! Det har jeg faktisk tenkt på, det at det er lurt og godt å vite hva som bor sånn rent grunnleggende i sin egen hund, det kan nok forebygge mange triste hunde- (og menneske) skjebner. Det er et tankekors bare det å se på Finn, det er ofte mange unge hanner til omplassering der...

  Så gøy at Emma har finner "sin" greie!

  Kos dere på Dogs 4 All!

  SvarSlett
 2. Så morro at Emma trives med treninga da!! Her har det vært stille på den fronten.
  Kos dere masse på standen på Dogs 4 All. Vi fikk det ikke til i år heller men neste år håper jeg å få det til!!
  God helg til dere!!!!!

  SvarSlett
 3. Kjekt å høyre frå den kanten igjen! Kos deg på Dogs4All! :)

  SvarSlett
 4. Høres veldig interresant ut, sikker mye kjekt å lære.

  Lykke til videre med agility og selvfølgelig standen på Dogs4all. Synd vi bor så langt borte ellers så hadde vi tatt en tur.

  SvarSlett
 5. Jeg innbiller meg at det å velge en rase som har et gemytt og energi nivå som passer en selv er umåte viktig. Høres veldig interrasent ut å lære mer om sånt.

  Lykketil med agilityen. Humrer litt her jeg sitter, prøvde meg jo på AG jeg og. Ville var super god, men jeg sinka henne etterhvert, så jeg gav meg med det også fordi konkuranse ikke er noe for meg. Prøvde å lokke han far i huset til å forsette med henne;o)

  Hadde nok stukket inom Dogs4all vi også dersom det var nærmere, lykketil med standen!

  SvarSlett
 6. Så flink du er, Ragnhild! Kurs er spennende og lærerikt, men også ett tiltak.. Heldigvis er det noen som deg! Du får mer og mer å tilføre rasen og klubben vår, av nyttig lærdom og erfaring.
  Moro at du får fulgt med Emmas valper såpass nært også! Lykke til på utstilling og Dogs4all :)

  SvarSlett
 7. Takk for gode ord! Ja, det er så spennende å lære mer at jeg gjerne bruker litt tid på det. Og så er man sammen med folk som syns at det å bruke tid på hunden er en helt selvfølgeig sak, og det er det ikke alle som syns!

  SvarSlett