mandag 23. mai 2011

Lenge siden påske, men likevel…

Tida har vært fylt av mangt og meget, og nettet har ikke vært øverst på dagsorden de siste ukene! Selv om det er lenge siden påske, er det likevel noen fine bilder jeg vil dele med dere. Fjellpåsken ble en skikkelig deilig vårpåske, og vi savna ikke skiene i det hele tatt. Det var ikke mye igjen av løypene!
April 11 008
Isteden utforska vi nye turmuligheter til fots. Det var et vidunderlig vær, og godt å være ute!
April 11 012
Litt glatt og vått var det, ja…
April 11 015
Så koselig å tenne i bålpanna og benke seg ute.
April 11 016
En etterlengta tur inn i Vassfaret til Vassfarplassen fikk vi til. Plassen er sagnomsust, og det fins mange sagn og spennende historier om folket som levde der. Rart å sitte på tunet og prøve å forestille seg livet der for et par hundre år siden! Nevlingen var fiskerik, fjell og skog bød på vilt og bær, og garden ligger i ei varm solhelling. I sin beste tid var det ganske mye rydda eng og mark til gården.  Men det var nok mye hardt arbeid, og en av bøndene der var kjent for å skyte med geværet dersom andre forsøkte seg på fiske i Nevlingen! Sauetjueri var det også, og slaktet ble gjemt under en heller godt skjult i skogen. Dattera påtok seg skylda og gikk i fengsel for mora, visstnok fordi mora trengtes mer på garden! For oss i dag ser plassen ut som den vakreste idyll, men her var det nok mye hardt slit. Kanskje folket likevel kunne sitte og nyte vårsola i bakkehellinga i blant, akkurat som oss? Kanskje nytta de tida til å spikke rivetenner eller strikke strømper?
Langt der inne ligger plassen i sollia. Nå går det vei inn, men det var ikke så enkelt før.
April 11 070
April 11 045
April 11 024
Bøen og husa er godt vedlikeholdte av de nåværende eierne. Det setter vi pris på! Takk til dere!
April 11 036
Isen ligger fortsatt på Nevlingen.April 11 042
Nede ved Nevlingen ligger det noen slike stabler, og det kan kanskje bety at gamle buer skal settes opp igjen? Selv om stokkene ikke ser så veldig gamle ut, bare litt gråna…
April 11 029
Her var det fint!
April 11 038
April 11 046
April 11 041
Hva slags spor er dette, mon tro? Vassfarbjørnen er vel kjent, og det ble observert mange sikre tegn på bamsefar i nettopp dette området i april…
April 11 073
Vi skal prøve å oppdatere litt oftere,  nå som vi er ferdig med en del annet arbeid som har tatt mye tid…

8 kommentarer:

 1. Takk for en fin tur :-)
  Alltid artig å være med på turer i Norges vakre natur.
  Ha en fortsatt fin vår.

  SvarSlett
 2. Hei på deg, Ragnhild! Vi møttes ikke i Vassfaret denne gangen heller, men vi får sikkert nye muligheter.
  Vassfarplassen er ett helt spesielt sted. Men det er bare det store stabburet som er fra den opprinnelige plassen, det er tilogmed bygd av sjølveste Gudbrand Vassfaret. Stua brant opp under krigen. Dagens eierne har kjøpt gamle bygninger rundt omkring, og satt dem opp slik at tunet ser ut som det engang gjorde, og det skal de ha takk for, syns jeg :)
  Bjørn og en kompis var i Vassfaret i helga, for å prøve fiskelykken. Men vannet var visst for kaldt ;)
  Ser fram til å høre mer fra deg og dine!

  SvarSlett
 3. Dette var en koselig tur, og jeg synes du har tatt noen meget flotte bilder denne gangen, også. ;o) Koselig å høre fra dere igjen....

  SvarSlett
 4. Gry, Milli og Tjorven24. mai 2011 kl. 21:21

  Sier som Sisse, tusen takk for turen! Jeg ELSKER det når dere tar bilder av gamle hus og forteller historien rundt de stedene! Flotte bilder og flott tekst Ragnhild.

  Også så koselig som det så ut på hytta deres. Et skikkelig koselig sted (jeg antar det er den som har bålpanne på utsiden:o)

  SvarSlett
 5. Berit og Ville sa...
  Så flotte bilder fra påsken!!! Så fint at du la dem ut selv om påsken forlengst er forbi. Jeg lurte jo på om det var det samme Vassfaret som Nøve skriver om - det er det jo!:o)
  Koselig at du er på blogg igjen, ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Flotte bilder! Må være fint for både to- og firbente å gå tur der :)

  SvarSlett
 7. Spor etter bamsefar??? uuuuhhh..skummelt ;) Koselige bilder Ragnhild..Elsker de gamle husene ;)

  SvarSlett
 8. for ein koselig plass! nydelege bilder :)

  SvarSlett