søndag 20. februar 2011

Store barn skal ut i verden!

Nå går det mot tida da valpene skal flytte hjemmefra og etablere seg i sine nye hjem. For hver dag som går, blir de større og mer selvstendige, og for oss her i huset er det jammen bra at de reiser snart, for jo eldre de blir, jo mer knytta blir vi til de små personlighetene som trer fram. Sosialiseringa er godt i gang, og nå er det opp til familiene de kommer til å fortsette arbeidet. Fram til de er tre måneder legges, som kjent, det viktige grunnlaget for alt!

“Du er så söt när du sover”, synger Bo Kaspers, og det gjelder jammen valpene også. Visst er de underskjønne og supersjarmerende når de er våkne, men de siste par ukene har aktivitetsnivået bare blitt høyere og høyere, og våkentida lengre og lengre, og det er ikke til å stikke under en stol at det er deilig når hele buketten har rulla seg sammen eller strekt seg ut på rygg, og vi kan nyte stillheten.

Når de våkner i sekstida om  morgenen, høres det ut som minkangrep på et fugleskjær i juni! Da er de fulle av energi og vil ut å løpe, leke og herje rundt. Mat står ikke øverst på ønskelista, men dersom det er mulig å få en sup av mor, er det det aller beste. Emma er ikke så begeistra for amminga lenger, – de skarpe, små tennene er nok ikke så behagelige, og de haler og drar i pattene, – men hun holder ut og tenker vel som oss andre mødre at morsmelk er sunt, og det bør de få.

Mandag var vi på Veterinærhøyskolen, og alle ble vaksinert, kontrollert og chippa. Helsetilstanden er god, og de ble beskrevet som et jevnt, fint kull. Vekta varierte fra 3,2 kg på minste tispe, Alva, til 4 kg på størsta hannhund, “Rossi” (Ante). Hannene og tispene er nokså like seg imellom.

Vi både gruer og gleder oss til å ta farvel, – det er nesten ikke til å tenke på, men alle kommer til familier som kommer til å ta godt vare på dem, og som gleder seg veldig! For oss kan livet vende tilbake til mer normale former med andre gjøremål, og det kan bli tid til trening for Emma igjen! Nivået har vært temmelig lavt på det området i det siste… men mutter går på fordypningskurs på Lundqvist hundeskole, og lærer masse som skal omsettes i god praksis. Det er gøy! Nye kull er ikke umiddelbart forestående. For Emmas del vil vi se hvordan dette kullet utvikler seg, og Warja er bare et år gammel. Om et års tid kan det skje noe igjen på Kennel Kvitsymra! Valper er gøy!

 

 2011-02-13 042

Mina forteller om alt det spennende de små kommer til å møte!

 

2011-02-13 023

Vil pus også smake?

2011-02-13 102

Å fange alle fem og mor på samme bilde er ikke lett, men her er i alle fall tre av de små, og se på bakbeina på de to til venstre – de er i farta!

2011-02-13 100

Det er så gøy å være ute! 15 minutter er nok, men da er det også full fart!

2011-02-13 077

Alva har sin egen hule, og Warja får ikke komme inn!

Flere bilder fins på hjemmesida vår www.kvitsymra.com for den som er interessert!

13 kommentarer:

 1. ååååh for noen herlige bilder! :-))) Det blir nok både tomt og godt når de er dratt.

  SvarSlett
 2. Men Ragnhild. Skal de dra snart???!!! Jeg synes jo at de akkurat kom til verden!

  Herlige bilder av herlige små valper.

  SvarSlett
 3. Hellan nuppen! Er det snart avskjed alt?? I dag er de 4 uker gamle her, og nå er de i stuen hele dagen. Nydelige valper du har Ragnhild :) Nyt siste uken! Og nå er jeg forberedt på minkangrepet på fugleskjæret! hehe.

  SvarSlett
 4. Alva minner så veldig om Benita som bittelita at jeg blir myk i hjerterota av å se på valpebildene dine....Nydelig!!! Alle sammen!!!

  SvarSlett
 5. åå så fort tida har gått!! nydelige bilder, eg blir heilt mør av å sjå på dei! ..og eg måtte nok flire litt av det siste av Alva som forsvarer hola si :D

  SvarSlett
 6. Ja valpetida fyker avgårde. De er så herlige disse små nøstene.

  SvarSlett
 7. Guri, den tiden har gått kjempefort. Synes ikke det er lenge siden de ble født, jeg heller. :)

  Vakre er de alle mann. Blir jo helt tussete av de bildene. Ikke noe er så vakkert som en lapphund-valp. Og Alva.....jeg sier ikke mer. :))

  SvarSlett
 8. Å så nydelig de er ! Blir tomt i huset når de forsvinner. Håper vi ser dere i Kongsberg!!

  SvarSlett
 9. Å nei, skal de flytte alt?? Stakkars deg ;)
  Men jeg skalø love deg at det er en fantastisk opplevelse å overrekke valpene til forventningsfulle mennesker som kommer til å ta såå godt vare på de...Få følge alle de små fremskrittene og hjelpe og veilede! Det er nesten like stor glede det! Lykke til alle små tasser!

  SvarSlett
 10. Tenk at tiden går så fort. Men det skal bli minst like morsomt å se dem vokse opp :)

  SvarSlett
 11. Så fort tiden har gått, jammen er de blitt store og temperament ser du ut som de har også, iallefall lille søte Alva...herlig bilde av ei søt lappejente:o)...og mange små lappehaler i farta:o)))

  SvarSlett
 12. Så flotte bilder av alle sammen!!! Syns det var hærlig bilde der lille jenta står og forklarer om den store verden som venter på valpene!!!
  Kos deg de siste dagene med valpene!!
  Ha en flott uke!!

  SvarSlett
 13. Hellandussen så nydelige. Nydelige kalde små snuter, krøllehaler og mjuke småpoter..Kan skjønne det blir stille når de forlater redet. Håper, og tror, dere ser tilbake på alt sammen med glede, og at dere kommer til å nyte freden og roen sammen med 'bare' Emma og Warja igjen :o)
  Takk for den gode innsatsen til det beste for rasen vår, Ragnhild m.familie!

  SvarSlett