tirsdag 8. juni 2010

Drammensdager…

Vi liker å ta det litt med ro i helgene. Hvem gjør ikke det? Oppe i otta er vi hver eneste dag, så et par timer ekstra på øret er ikke å forakte. Men skal vi på utstilling, er det bare å ha seg opp! Helgas rolige frokoststund etter skogtur blir erstatta med en rask runde og matpakke og termokopp i bilen.

Uansett om vi har øvd og syns vi har fått det til hjemme, syns vi ikke vi får til noe særlig i ringen. Passgang, hopping, nesa ned, draing ut til sida… Vi får vel ta oss et handlerkurs, vel! Det kan jo være nyttige ting å plukke opp!
034
Det var første gang for Warja i ringen lørdag på Norsk lapphundklubbs utstilling, og for en 4 måneder gammel valp er det først og fremst erfaringen som er viktig. Dette skulle helst være litt gøy! Hun var ikke særlig villig til å vise fram sine små, spisse tenner, men dommer Espen Engh gjorde ikke noe vesen av det, nettopp for at hun ikke skulle få noen dårlig opplevelse av situasjonen. Av de tre søte valpene i hennes gruppe, ble hun nr 3. Vi gratulerer vinnervalpene Max og Saga! Riktig flotte er de!

Warjas kritikk ble slik: “4 mnd feminin tispe i slyngelalder. Ganske tiltalende hode m tilstrekkelig skallebredde, med vel ansatte ører. Foretrekker mer nesepigment. Vakre øyne, moderat hals og vinkler fram og bak. Må utvikles videre i kroppen. For dag ikke i pelskond. Beveger seg lettbent og normalt sunt, men haleføringen er ikke hennes trumfkort.” Kritikken er grei, men vi syns det er synd at dominonesa, splittnesa, skal trekke ned all den tid den faktisk henger genetisk sammen med fargekombinasjonen domino. Haleføringa må vi bare si oss helt enig i – det er bare å håpe at den kommer skikkelig opp etterhvert!

Det var ikke Emmas dag. I likhet med mange andre, fikk hun greie seg med blått – for første gang! Det var riktig en blå dag, denne lørdagen i Drammen.

Kritikken: “Kraftig tispe som står godt på sine ben. Typisk hode men uttrykket forstyrres en del av store, runde øyne. Sterk hals. Velutviklet bryst, stram rygg, noe langstrakt. Bra dekkpels, kunne ha hatt rikeligere underull. Beveger seg dessverre mindre pent og meget ustabilt, særlig bak. Foretrekker mer driv fra siden.”
Jaja, – det var i alle fall to fine damer som fikk røde sløyfer! Gratulerer til dere, Mariann og Mona!

Søndagen på kennelklubbens utstilling gikk det bedre. Emma fikk rød sløyfe, men ble deretter uplassert. Kritikken fra dommer Leif Ragnar Hjorth var grei: “Meget god type, Godt, feminint hode. Korrekt bitt, litt store, åpne øyne. Bra hals. Litt knapt vinklet fram og bak. Godt utviklet bryst. Bra overlinje. Korrekt hale. Bra pels for årstiden, kunne vært noe mer fast i fram- og bakbevegelsene. Fint temperament.”
Svenskene fra Arvika gjorde vei i vellinga med sine fine hunder, gratulerer til dem! Og så er vi litt ekstra glade for Adina-dattera Jippi som ble BIR på lørdag! Gratulerer med oppdrettet, Ida!
052
Neste utstilling blir Biri, for vår del! På gjensyn!

10 kommentarer:

 1. Gratulerer med 1 på Emma på søndag:-)
  Jeg syntes du er flink til å stille. Det er ikke så lett å være inne i denne ringen.
  Synd at dommeren hang seg opp i nesen til warja.

  SvarSlett
 2. Koselig å treffe dere igjen! Blir morro å treffe dere på Biri! Warja og Emma er kjempe flotte!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 3. Er dette deg montro`? http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs520.ash1/30623_10150204799970637_807430636_12785504_3928860_n.jpg
  http://nb-no.facebook.com/photo.php?pid=12785475&id=807430636#!/photo.php?pid=12785511&id=807430636&fbid=10150204800035637
  Og den nydelige valpen: http://www.facebook.com/album.php?aid=437983&id=807430636#!/photo.php?pid=12774539&id=807430636&fbid=10150204500415637

  Jeg knipset masse bilder skjønner du :P hehe! Nydelige hunder du har! =)

  SvarSlett
 4. Jeg har sett dere i ringen jeg Ragnhild, og jeg synes dere er kjempeflinke. Vi har alle gode og dårlige dager - også hundene og dommerene:o)

  Warja er vakker. Sånn er det med den saken!

  Håper dere får noen koselige, laaaange morgener før Biriutstillingen. Kanskje vi sees der:o)

  SvarSlett
 5. Ja, Tora, det er meg, Emma og Warja! Så fine bilder, da! Takk skal du ha! Og takk for oppmuntrende ord til handleren, Siss og Gry! Og noen trøstens ord om vakre hunder tar vi med oss:) Vi er jo glad i dem, da, og aksepterer at dommeren er dommer! Men vi må prøve å ta ut potensialet! Vi jobber videre, og ser hva vi klarer på Biri! Om halen er nede og øya er for runde, får så være, men handleren ... Ellers er det helt sant at dette skal være gøy! Er det ikke det lenger, da må vi slutte!

  SvarSlett
 6. Så flott at Emma fikk rød sløyfe på søndagen! den fortjente hun, den vakre jenta de!

  SvarSlett
 7. Har da sett deg i ringen tidligere, Ragnhild, og det har da sett veldig bra ut!!
  Men ett kurs hadde ikke vært å forakte, ihvertfall ikke hvis man ønsker å drive litt med utstilling. Det er sikkert mange lure knep.

  Jeg håper å reise til Biri, da sees vi isåfall der!

  SvarSlett
 8. Hei Ragnhild :) Gratulerer med rød sløyfe til Emma på søndag :) Vi er klare for trening igjen til mandag. Føler det er litt flaksbetont hvordan det går i ringen, om snuta er ned eller opp og hopp og sprett :)
  vi skal også til Biri. Gleder meg til det :)

  SvarSlett
 9. Ja, da blir det trening på mandag!

  SvarSlett
 10. Så skoj att ni varit på utställning! Och med lilltjejen! Det är ju en bedömningssport så det kan gå lite hur som känns det som ibland. Men övning ger färdighet. Lycka till med parningen på Emma. När planeras det?

  SvarSlett