tirsdag 1. desember 2020

Kvitsymras J-kull er født!

På kveldinga mandag 30. november kom seks vakre små lapsk vallhund-nøster til verden, 2 hanner og 4 tisper, alle energiske og livlige. De fire første ble født i løpet av tre kvarter, og så kom det to til med bortimot en times mellomrom. Liisa er omsorgsfull, og har rikelig med melk, og nå putrer det av godlåt i valpekassa.

Alle blir svarte med tegn som mor Liisa, og er av jevn og fin størrelse. Vi har flere kjøpere, men er interessert i en aktiv og hundevant fôrvert til en av tispene innenfor en times kjøring fra Aurskog, så ta kontakt om du er interessert!

Det blir mye kos framover med spevalper som bare  spiser, sover og vokser de første ukene før verden skal utforskes. Da blir det liv her!Mor NUCH Tinttaraisen Virveliisa "Liisa" og far SE UCH SE RALLYCH SE VCH Rävrackans Lahji Raajtere "Ivan"

Ikke nok med det, vi har økt besetningen med fantastiske "Lotta", Tixobambixo's Hayli of Ther-Lia, en flott fawn mellompuddel. Hun er søt og morsom, og de voksne "tantene" har tatt henne vel i mot, og aksepterer hennes til dels temmelig frekke valpeoppførsel. Gamle Emma på 13 lar seg lokke med i leken, og  snart 11 år gamle Warja er rolig og varm. Drektige Liisa syns også det var trivelig med valpekos, selv om hun av og til har måttet gi beskjed når det blir for mye av det gode! I blant sier de at det får være nok, og det retter hun seg etter, som den kloke valpen hun er. Det blir moro å følge henne i oppveksten, nok en klok, lærevillig og sunn rase!

Og om alt går som vi håper, blir det finsk lapphundvalper her i slutten av januar! Det får vi komme tilbake til.

1 kommentar: