søndag 28. april 2013

Vellykka helg!

Vi har vært på utstilling i Letohallen, både lørdag og søndag , med Frøya og Jalka, og vi må bare si at vi er MEGET fornøyde! Visst har vi en oppfatning av at jentene er fine, men det er likevel stas når dommerne også mener det!

Frøya ble BIM og fikk cert begge dager, og oppførte seg eksemplarisk. Hun har et flott steg, og er rolig og oppmerksom i ringen. Lørdag dømte Jahn Stääv fra Sverige, og søndag dømte Kenneth Edh, også fra Sverige. Nå har altså frøkna sine første to cert, bare såvidt et år gammel. Ja, hun er en flott representant for rasen, ikke bare eksteriørt, men også med et helt vidunderlig gemytt: Rolig, trygg, selvstendig, men også oppmerksom og kontaktsøkende, og bjeffer og stresser ikke.
130427 Frøya m cert 3
Lørdagens fangst!

130428 Frøya m rosetter
Og søndagens fangst!

Jalka fikk nyttig og god ringtrening og sosialisering i den tettpakka Letohallen, og det er det viktigste for en som bare er sju måneder gammel. Hun ble nummer to begge dager, men fikk svært gode kritikker. En kjempesøt tuppe, og dagens dommer i valpeklassen, finske Leila Kärkäs, framholdt de to første som svært flotte valper, og mens Jalka hadde det flotteste hodet, ører, uttrykk osv, var den hun satte som nummer 1, Kalo Skilo’s Haters Gonna Hate, mer selvsikker i ringen. Og det er vi helt enige i, så vi fortsetter og har stor tro på Jalka!
130427 Jalka
Fast og flott blikk!

130428 Jalka
Litt hjelp til å løfte halen!

Ikke mindre morsomt var det at vårt eget oppdrett, Kvitsymras Ajak “Avvo”, fikk res.cert og flott kritikk. Vi har alltid syntes han er vakker og velbygd, og det syntes dommer Kenneth Edh også. Eierne Margrethe og Greg gjør en strålende jobb med ham, og det takker vi for!
P1000488 Avvo
Mens resten av lørdagen ble tilbrakt dels på terrassen i solskinn, dels med litt hagepuslerier med tre glade hunder tumlende omkring, brukte vi søndagen etter utstillingen til en flott tur i Mangenskogen, et for oss foreløpig uutforsket område, som ser ut til å by på mange gode muligheter for turer, både til fots, med sykkel, og med kano – så nå ønsker vi oss det!
CSC_0050
P1000478
P1000541
P1000548

7 kommentarer:

 1. Gratulerer! Virkelig flotte hunder alle sammen )

  SvarSlett
 2. Gratulerer med flotte resultater!
  Ser ut som et nydelig turområde, skjønner godt at du vil utforske mer av det :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med så fine resultater! Og Birk setter alltid pris på en liten lek før ringen med Frøya ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Birk er søt, og det syns Frøya også! På gjensyn!

   Slett
 4. Gratulerer! Så moro det er og så flotte de er :-).

  Jeg er innom for å fortelle at Umah fremdeles henger i med masse livslyst, tross nyresykdommen :-). Selv om verdiene ikke er bra, er hun nesten bedre nå enn hun har vært tidligere. Hun hadde en nedtur for en stund siden, men ser ut til å ha kommet seg godt igjen. Vi vet jo det kan bli brått slutt, men håper fremdeles på lang lang tid til sammen!

  Vi har begynt å lete etter en ny venn til Umah og Kira. En lapphundvalp. Så nå har jeg begynt forsiktig å kikke rundtomkring, om noen kjenner ei lita jentevalp som kunne tenkt seg å komme til oss. Imens holder jeg øye med lapphundklubbens annonser og finn.no (jeg ser annonsene blir fjernet når valpene er over 8 uker på lapphundklubben).

  Har du noen gode tips til oss - blir vi veldig glad for det :-). Det ser ut til å være lite valpe aktivitet i Trøndelag for tiden.. Men det kan jo være at jeg ikke har fått det med meg, bare.

  Ha en fortsatt kjempegod sommer!!

  SvarSlett