søndag 3. juli 2011

Fem om dagen – og ferie!

Nå reiser vi snart på ferie! Hvis hundene visste det, ville de nok glede seg! Og når sekker og bager begynner å dukke opp, vet i alle fall Emma at vi skal av gårde, og da er det tydelig at hun er forventningsfull. Tre uker på Vestlandet blir godt!
Nå er vi ferdige med sesongens kurs: Modul 1 av fordypningskurset på Lundqvists hundeskole, som handlet mye om læringsteori og var veldig interessant, og videregående hverdagslydighet med Warja, veldig inspirerende og med mange gode ideer å jobbe videre med. Et todagerskurs om hunders språk med Emma fikk vi også med oss, så vårsesongen har vært riktig lærerik! Til høsten blir det modul 2, der problemhunder er hovedtema, og så blir det nok agility med enten Emma eller Warja.
Ellers prøver vi daglig å gjennomføre “fem om dagen”:
 1. Problemløsning
 2. Nesearbeid
 3. Balanse/kroppsbeherskelse
 4. Kontakt/samarbeid
 5. Fysisk mosjon
Det er ikke like lett å få til alt like skikkelig hver dag, og i sær ikke mosjon, når det bare regner og regner, og Emma har vondt i potene og småhalter litt. Vi smører på salve, tar fotbad og stuller og steller, og forhåpentlig er det snart bra. I ferien skal vi i alle fall gå lange, fine turer!
Vi har det ganske moro med nesearbeid for tiden, – tepose og nøkkelknippe er de spennende objektene å søke etter nå, og når de først har skjønt hva det dreier seg om, er det lett å lære dem å søke etter andre gjenstander – håper jeg, da. I alle fall skal vi prøve oss på kantarell når den tiden kommer!
Juni 11 064
Eksempel på kontakt/samarbeid: Her gjelder det å bli sittende og holde oppmerksomheten til signal blir gitt! De blir stadig flinkere, de to, til å gjøre ting samtidig.
Juni 11 074
Her er det balansen som trenes! Før de får gå ned, skal de sitte “bamse”. Klikk med etterfølgende godbit er motiverende som bare det!
Juni 11 081 Emma hopper
Å hoppe over nedfallstrær er godt for både kropp og hode!

Vi ønsker en riktig god sommer til alle som titter innom!

5 kommentarer:

 1. Så spennende med 5 om dagen. Det må jeg prøve på.
  God tur og ferie til både to og firbente:-)

  SvarSlett
 2. Kjempespennende å lese om alt dere finner på Ragnhild. Du er kjempeflink med jentene dine synes jeg.

  Håper dere får en fantastisk Vestlandsferie, også får vi kanskje en rapport etterhvert?!

  Kos dere!!!

  SvarSlett
 3. Vittig, jeg gjennomfører også fem om dagen etter beste evne, noen dager blir det mer av en ting enn andre, men jevnt over, så er de fem om dagen på plass. Og jeg syns jeg har mye igjen for det - Frost er fornøyd og glad!

  Ha en strålende ferie, håper været gir flere muligheter til fem om dagen!

  SvarSlett
 4. Kos dere i ferien! Jeg har nedtelling til min, begynner heldigvis å nærme seg :)

  SvarSlett
 5. Det magiske 5 tallet;o) 5 til dagen er visst bra på mange måter. Høres ut som dere storkoser dere med de 5:o) Du er flink å kurse deg Ragnhild, spennende å lese om hva du holder på med.
  Flotte bilder av jentene dine og god ferie!

  SvarSlett