søndag 21. november 2010

Novemberbilder

I dag var vi en liten tur innom veterinæren! Vi er heldige som har en i nabolaget som kan ta en “svangerskapskontroll” på en søndag formiddag, og selv om det ikke kan fastlås med 100% sikkerhet ennå, er det god grunn til å vente valper i romjula! Nå er det snø her, men det har ikke blitt noen fotografering, så her er litt fra de siste ukene.

2010 -09 100

Et lite glimt fra stevnemøtet mellom Emma og Kero, som fant sted en regntung kveld i slutten av oktober.

Vi går mye i Østmarka, og det er et utall av spennende og varierte stier en kan utforske uten å se særlig mye til folk.  Her er vi ved Rundtjern, som er en snau kilometer fra huset vårt.

2010 -09 052

 

 

2010 -09 054

Når en ser mot åsene øst i Oslo, ser en ei svær, hvit kule over tretoppene. Det er denne, og den ligger på Haukåsen, 357  m.o.h. Kula går under navnet “Branntårnet” fordi det var et branntårn her før, men dette er altså en radarstasjon for flytrafikken. Det suser og durer i det, så jeg får en litt guffen følelse av noe “spaca”. Ikke der jeg vil sette meg ned med matpakke og termos, akkurat.

2010 -09 056

Fra Haukåsen har en god utsikt over Oslo, og det går stier i alle retninger, til tufter som vitner om gamle husmannsplasser og setre, og til nye topper og idylliske vann.

2010 -09 063

Spennende og variert terreng er det, og av og til ganske bratt. Det er fint at hundene har lært seg å gå bak når de får beskjed om det. Her er det ikke noe gøy hvis de skulle finne på å ville trekke!

2010 -09 068

Dette er Donsbautaen, speiderstøtta, på stien mellom Sarabråten og Hauktjern. Stien har det klingende navnet “Prinsen av Portugals vei”! Bautaen ble reist i 1961 i anledning 50-årsjubileet til speiderbevegelsen i Norge. Dons var han som startet speiderbevegelsen her til lands, derav navnet på bautaen.

2010 -09 070

Skal tro om en portugisisk prins har tråkket oppover her? I alle fall hadde Thomas Heftye mange fine gjester, både kongelige og andre storheter, som Ibsen f.eks., i sin staselige sommerbolig ved Nøklevann. Typisk for Østmarka er de svære kampesteinene som ligger helt tilfeldig her og der. De er etterlatt av breen da den smeltet ned i fjorden i siste istid.

2010 -09 118

Isen begynner å legge seg på Solberglivann.

2010 -09 137 warja stående

Warja i god positur. Vi er spente på vurderingen hun får neste helg for dommeren på Lillestrøm! Vi håper å se mange av dere der, både på oppdretterseminaret og på utstillinga!

10 kommentarer:

 1. Mange flotte bilder!
  Veldig spennende med Emma, det er jammen ikke lenge igjen, tiden fram til jul går jo voldsomt fort.

  Pga. eksamen så strekker nok ikke tiden til, men prøver likevel å finne gode unnskyldninger for å ta meg en tur til Lillestrøm neste helg. Skulle gjerne vært der.
  Kos dere, dere som skal! :-)

  SvarSlett
 2. Takk for en fin tur Ragnhild:o) Det er utrolig mange fine steder å gå tur rundt Oslo også. Det har jeg forstått etterhvert.

  Veldig, veldig spennende med Emma! Vi skal følge dere med iver og glede.

  Hadde egentlig meldt meg på oppdretterseminaret, men etter at øynene til Milli viste seg å ha mulig katarakt, og oppdretterplanene er lagt på hylla leeeeenge, så falt motivasjonen kraftig. Vi får se. Ha uansett en flott helg i hundens tegn, og lykke til på utstillinga!

  SvarSlett
 3. Nå får du langtidsplanlegge litt, Gry, og husk at det kan bli lenge til neste seminar! Hadde vært så hyggelig å se deg der!

  SvarSlett
 4. Jeg sier som Gry. Takk for en fin tur. Norge har mye å by på.
  Gleder meg til å følge Emma og valpene hennes. Tenker dette er i boks.
  Warja er i mine øyne bare vakker. Lykke til på utstillingen :-)
  Vi ses på fredag.

  SvarSlett
 5. Jeg henger meg på med de andre, tusen takk for en flott tur. Mange flotte steder i bakgården deres. Ikke helt sånn jeg tenker på med Oslo.

  Venter spent på Emma. Det skjer jo så mye med valper nå. Mange å følge med på. Og så gøy det blir!!!!

  Warja er så vakker. Det må dommeren se, det blir nok noen sløyfer på lørdag. Jeg skulle jo innover, men jeg skal jobbe. Tok feil av helgene. Så vi for sees en annen gang. Lykke til!!!

  SvarSlett
 6. Takk for en fin fin tur. Mange flotte bilder og morsomt å lese litt fra østmarka. Faktisk så er det litt anderledes en jeg har sett for meg:o)

  Spennende tid nå med Emma, ikke lenge til romjula:o)))

  Warja er vakker og staselig:o) lykke til på utstillingen!!!

  SvarSlett
 7. For en fin tur dere tok oss med på !! Riktig flott i Østmarka.
  Det blir en travel og kjekk romjul hos dere i år.

  Warja er jo nydelig, det blir spenende på utstillingen. Lykke til.

  SvarSlett
 8. Det er ikke rart du ser så lykkelig ut, du som har to(tre;) slike fantastiske turkamerater! Jeg har forresten sammenligna deg og Emma før, men jammen har Warja blitt litt av ei dame ho også.
  Det blir skikkelig "spennende" å høre hvordan det går i Lillestrøm, i mine øyne er ho akkurat slik ei lappejente skal være. Nydelig farge på henne også. Lykke til både her og der :o)
  Vi hører vel fra deg så fort du vet noe mer om Emmas "omstendigheter"

  Visst er det flott turområde i Østmarka, jeg ante virkelig ikke at det var så MYE så NÆRT, attpåtil krydra med historiske begivenheter!

  SvarSlett
 9. Å så spennede det skal bli med valper!! Masse lykke til i vente tiden! Den går sååå seint, og tiden med valpene går såååå fort! Sukk!!

  Lykke til på utstillingen, Warja ser nå ut som den flotte dama da!

  SvarSlett
 10. Warja står jo kjempefint, virkelig en pen dame :) Tror det bare blir å gå fint på utstillingen jeg da.
  Gleder meg til å høre mer om "valpesituasjon" - om man kan kalle det for det :)

  SvarSlett