fredag 1. oktober 2010

Så lærevillige!

Gode stunder på høstlige kvelder med hundevenner! Kveldene blir mørke, men det er lys på vår lille nabolagsbane, der vi møtes en kveld i uka, alle som har tid og lyst. Vi trener rallylydighet og agility, litt hverdagslydighet, og rett og slett sosial trening samtidig som vi får oppleve litt hyggelig samvær.

2010 -09 021

 

Vi har laminert skilt og trener iherdig på de ulike rallylydighetsøvelsene.

Dette er en kjempefin aktivitet på sure, kalde kvelder inne i stua. Legg ut et skilt eller to, og tren! Skiltene ligger tilgjengelige for enhver på Norsk rallylydighet, og det er god hjernetrim og fokustrening!

Oppmerksomheten er på topp!

 2010 -09 026  2010 -09 025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giza er dyktig!

2010 -09 039 

Det er ikke lett å hoppe gjennom ringen!

2010 -09 031 

Warja går på kurs i Lørenskog hundeklubb og syns det er veldig stas! Her er hunder av alle kulører, fasonger og størrelser. Warja ligger ikke noe tilbake for Emma i treningsiver, så vi skal nok klare å få til litt av hvert.  Foreløpig går det mest i vanlig hverdagslydighet som lineføring, sitt, dekk og stå, passering og innkalling, nyttige og nødvendige ting å kunne. Warja er noe forsiktig overfor fremmede, så den sosiale biten er sunn for henne.

 

Og så er det så fine omgivelser ute ved Losby!IMG_2889

IMG_2900 IMG_2903 IMG_2907

Vi vil gjerne få til en fin stå, men den halen, den vil ikke oppe i stillstand. Heldigvis bærer hun den bra under gange, og hun har et godt trav!

Men hun kan være litt av en ramp, den søte Warja! Her må en rydde vekk ting som kan vekke interesse, som garnnøster og sokker, og bøker, CD-er og fotoalbum i de laveste hyllene er utsatte for angrep! Akkja, sånn er det å ha en valp! Emma var bare ikke sånn, hun har aldri ødelagt en ting – og jeg hadde helt glemt hvordan de tidligere valpene her i huset kunne finne på “artigheter” for å sysselsette seg selv. Vi prøver å stimulere tilstrekkelig, men lykkes ikke alltid, åpenbart!

6 kommentarer:

 1. Hehe. Så Warja er en rampejente!! Den kjenner jeg også til..Mira har til og med gnagd i sund klikkeren min!!! Men nå som halvannetåring forsvinner tullet mer og mer..heldigvis!

  Så gøy at hundene er så lærevillige, ingenting er bedre en en lydhør og treningsglad hund!!

  SvarSlett
 2. Så flinke dere er. Trene værdagslydighet er viktig synes jeg. For da får både en selv og hunden det bedre tror jeg.
  Mener å ha lest et sted at noen lapphunder ikke holder halen sin opp mens de konsentrer seg. Roxie holder heller ikke halen sin oppe når hun blir bedt om å stå, men står hun og ser på noe så holder hun den så fint!! Merkelige hunder.
  Ha en fin helg! Skal begynne på valpe kurs med Jackie mand 11 oktober. Begynner egentlig til mandag da men da er det bare teori og da er det uten hund.

  SvarSlett
 3. Dere er heldige som har ett slikt miljø, og så fine steder og trene på!!! Vi får liksom ikke samla mange nok til at det blir særlig interessant oppi her :/
  Akkurat slik som det du forteller om - slik vil jeg ha det!
  Imorgo skal vi på en liten rally-lydighet-innføring hos Hilde, håper det kommer mange dit som blir tent på dette her :o)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Dere er kjempeflinke Ragnhild. Sissel hadde en ørliten lyninnføring i RL her, og det synes jeg virket kjempegøy!!!

  Ha en fin kveld:o)

  SvarSlett
 5. Dere trener og trener. Kjempeflinke er dere!!!!

  Jeg har nok ikke hatt noen rampevalp som Warja. Kanskje jeg har vært heldig der. Det er jo morsomt å lese om, da! :)))

  SvarSlett
 6. Så utrolig koselig med sånn uhøytidelig, sosial, koselige treningsarena. Det må jo være det beste både for hund og eier. Så helt ypperlig ut!

  Moro at treningen går så bra, det er jo alltid gøy!

  Frost er blitt valp igjen i hodet og mine sko er erklært som hans. Kort sagt: står det på gulvet anser han det som sitt:) Morsomme og oppfinnsomme skapninger disse firbente, aldri et kjedelig øyeblikk!

  SvarSlett