fredag 6. august 2010

Sommerglimt

Ferien er over. Jeg må tilstå at jeg kunne klart å feriere mer, ja. Å være på Vestlandet, med slekt og venner, med vindusmaling og hundeturer, med vind, regn, sol, med skumhvite bølger eller blikkstille, speilblank fjord, bål i fjæresteinene i sommernatta, bok i godkroken når regnet pisker, bringebær i veikanten… det er godt for kropp og sjel.

2010 - 07 032

Vikevik i formiddagssol under, Døvika i helt anna slags  vær over.

2010 - 07 055

2010 - 07 090_editedFager kveldssol smiler, og inviterer til padletur på fløyelsfjord.2010 - 07 045

Nesten vindstille, men likevel god fart på seilbrettet!

2010 - 07 138

2010 - 07 145

Døvika i morgensol, og Akslå-folkets vesle hytte, ei husmannsstue som er flytta fra annet sted i bygda.

2010 - 07 158

2010 - 07 165

2010 - 07 059

Bålkveld, Warja og Adina, og Warja og den nye ferievenninna , Frida på et år.

2010 - 07 028  Pus var også med, og tok sitt nye revir raskt i besittelse.

 

2010 - 07 037

Familien måtte dele seg et par uker, og da ble Emma og Nillepus med fatter’n hjem til rolige dager og lange ettermiddagsturer i marka, mens Warja ble igjen på Vestlandet med mutter’n slik at hun kunne bli litt mer selvstendig og selvsikker. Hun har jo ellers Emma der støtt, og trenger å lære å stole på seg selv.

Feriens siste helg ble tilbragt på Biri, og det var utrolig med en regnfri, solrik dag midt mellom alle våte dager. Hyggelig å treffe lapphundfolket, og mye å lære. Jeg var heldig å få snakke litt med Raili Molin, og det var veldig fint å få større innsikt i MH-beskrivning. Flott dame!

Emma fikk nøye seg med blå sløyfe, og vi aksepterer helt begrunnelsen for det: Hun beveget seg dårlig. Hun gikk bare i passgang, og jeg klarte ikke å få henne ut av det, og jo flere sjanser den hyggelige dommeren Erna Britt Nordin ga oss, jo mer tøysete ble Emma.  Dårlig handler på den biten! Men dommeren poengterte gjentatte ganger at det var en “mycket fin tik”, og hun ville gjerne ha sett henne i “rent trav”. Akk ja, – vi ba Christian gå en runde med henne etterpå, og da gikk hun vakkert som bare det! Men nå skal vi begynne å sykle etter råd fra dommeren. Emma er gammel nok til det nå, men Warja får vente. Sykkelen er nyvaska, og skinner fin og blå, og springer kom i posten fra Canis i dag!

Warja fikk rød sløyfe, og det er selvsagt hyggelig. Halen må høyere, men det kommer vel, håper vi. Ellers utvikler hun seg fint, og er ei trivelig og søt lita frøken.

Gratulerer til dere som lyktes godt denne dagen! Det var moro å se både Bjønn, Nalle, Tuuli, Luna og de andre som viste seg så vakkert fram. Herlige hunder! Og så var det moro å se så mange lapske vallhunder! Det er hunder jeg får mer og mer sansen for! Og så vil jeg gjerne lære mer om de svenske også, som jeg alltid har syns er så utrolig vakre.

Rosinen i pølsa, helst til slutt, var vår lille date med Øyerfjellets Kero, som kom innom ens ærend. Emma syns han er en stilig kar, det er helt sikkert, og vi ser fram til neste date, som får en litt mer “alvorlig” karakter. Da kan de ta’n helt ut;o)

Et  spørsmål avslutningsvis: Går deres hunder ofte i passgang???

10 kommentarer:

 1. Fine bilder fra ferien deres! Warja og Emma har nok godt av å være litt fra hverandre åsså. Som du skriver slik at Warja lærer å bli sikker på seg selv.
  Blir morro å følge med hos dere utover høsten!!
  God helg til dere alle sammen!!

  SvarSlett
 2. Øyerfjellets Kero ja det er en fin kar! :) Han var jo på date med søte fagra her på sunnmøre hos Kjersti for en stund tilbake og det ble noen nyyydelig valper med fine fine tegninger :)
  http://lunashundeliv.blogspot.com/2010/02/finnes-det-noe-hrligere-enn-ste-sma.html
  ;)
  åhh, må si meg ganske misunnlig når det blir snakk om valper ;)
  kjekt å hilse på dere og søte Emma og Warja på biri :)
  Har ikke opplevd på trening eller på utstilling at luna går i pass (eller ellers heller for den saks skyld..) Nabo hunden som er svensk lapphund derimot, han passer mye...

  SvarSlett
 3. Koselige bilder fra ferien deres! Warja er jammen med blitt en stooor vakker jente allerede!!
  Å så Emma da, som skal få seg kjæreste..hehe..det blir kjempe spennende!!

  SvarSlett
 4. Det hadde vært noe det...ferie som varer evig, vi hadde nok godt lei av det også?!?

  Masse koselige bilder av forskjellige aktiviteter på ferie på vestlandet:o)))

  Spennende å følge med på Emma fremover nå:o)

  Du spør om passgang, Ville bruker å gå i passgang, når hun beveger seg sakte, i bånd og også løs, et slags gå sakte tempo. Hun må opp i et visst tempo for å gå i trav, eller også når hun blir engasjert kan hun trave nesten stillestående.
  Kan ha med mitt tempo å gjøre? at jeg går så sakte at hun hele tiden må holde igjen og dermed har lært seg til pass-gang.
  Øystein langer mer ut når han går tur med henne, da slår hun over i trav.
  Vi har diskutert dette en del i heimen;o)
  Synes det er interessant, jeg kunne godt tenke meg å gå på utstillingstrening kun for å at jeg skal finne det rette tempo for å få Ville til å gå i et flott trav med meg:o)))

  SvarSlett
 5. Takk for lenke til bloggen, Marte! Jeg ser at jeg har kommentert og blitt bedåret av de valpene før, ja! Man da hadde jeg ikke peila ut Kero ennå, så det var fint å se dem på nytt.

  Berit, det var fint å høre at Ville også går i pass når farten er lav. Jeg håper jeg klarer å få til trav uten å måtte løpe...

  SvarSlett
 6. Nydelige feriebilder Ragnhild, det OSER jo av avslapning, naturopplevelser og harmoni.

  Har aldri tenkt på det med passgang jeg, nå skal jeg jammen begynne å se etter.

  Så stor Warja har blitt!!!! Himmel og hav som den frøkna vokser!

  Det blir spennende å høre mer om Emmas neste date!! Vi gleder oss til det:o)

  SvarSlett
 7. Hei, takk for sist! Mitt inntrykk er at de fleste lapper bruker passgang i en viss sakte fart, rett før trav liksom.

  SvarSlett
 8. Dere har hatt en flott sommer. Opplevd masse med hundene. Og fine bilder som forteller enda mer.

  Passgang har ikke jeg tenkt på, men når du nevner det så bruker Charlie det når vi går fort eller sykler sakte. Han må opp i litt tempo før det blir trav. Litt som Berit sier om Ville.

  Skal bli moro å følge med på Emma og Kero. Han er jo bare vakker. :)))

  SvarSlett
 9. Fantastiske, stemningsfulle sommerbilder. Ta dem fram igjen utpå vinteren...

  Har ikke tenkt over det med passgang, jeg heller!
  Men en ting har slått meg... Warja og Milli er veldig like i utviklingen! Warja begynner å bli så flott! Ho var liksom så spinkel og spe, akkurat som Milli var på sin første utstilling (jeg glemmer henne aldri ;)

  Og det blir selvfølgelig veldig moro å følge med på Emma og Keros lovestory. ...kommer Tuuli til å blande seg inn også, mon tro??

  SvarSlett
 10. Hej

  Längesedan jag var in och kikade hos er. Vilken härlig sommar ni verkar ha haft (bilderna är superfina). Testa att starta henne relativt snabbt, gärna så hon nästan tar ett galoppsteg innan du tar rätt tempo med henne. Då kommer hon säkert att trava direkt.

  SvarSlett