søndag 12. september 2010

Aktive tider!

August og skolestart er aktive tider i familien, og vi er i gang med trening og hverdagsliv. Sommerferien er fjern fortid, og vi vandrer allerede mellom gult løv i skogen. Emma fylte tre år i går, 10.september, og hun er fortsatt elegant sommerkledd. Vi regner med at hun trekker i varmere antrekk nå, og begynner å se ut som en riktig lapphund igjen! Løpetiden lar vente på seg, men nå vil vi ha litt æksjen her, – vi har jo planlagt hele høsten med tanke på hennes moderskap!

Warja er sju måneder og vokser seg vakrere og vakrere.  Litt valpete frekkheter får vi finne oss i, som at strikketøy og garnnøster er interessant å rive fra hverandre. For det meste er hun kjærlig og oppmerksom, og lærevillig som bare det. Glad i mat som hun er, er godbiter riktig motiverende! Kvarte Frolicks-biter eller kokt, tørka lever (som familien for øvrig protester heftig mot tilberedningen av!) får frøkna til å gjøre det meste. Vi har så smått begynt på grunnkurs i Lørenskog hundeklubb, – det vil si at mutter’n har vært på teorikveld, og så må vi stå over to ganger på grunn av foreldremøter. Vi får heller stille opp på medlemstreningene, der Emma og mutter’n vanligvis trener, slik at vi klarer å henge med!

Vi er i gang med ukentlig nabolagstrening på banen bak huset, og her går det i rallylydighet, fellesdekk og annet vi finner på. Hundetettheten er stor her omkring, og vi har mange glade hundevenner, f  eks Tuuli og Fjelldronningens Giza, foruten verdens vakreste hvite ridder, samojeden Bajas.

At det er slutt på båndtvangen i Oslo-området, er vidunderlig. Glade og lykkelige farer mine to i vill fart på kryss og tvers i skogen. Det er visst ingen ting som slår det å  bykse og rulle seg i lyng og mose. Imens plukker mutter’n litt sopp og bær og priser årstiden. På de små, mindre beferdede stiene mellom Lutvann og Rundtjern finner vi ikke bare deilig skogsopp, – vi treffer også på storfugl. Sannsynligvis er de unge (og da er fjærkledningen mest som hos røyene uansett kjønn) og har ikke fått bedre vett ennå, men de sitter altså midt i stien og lurer på hvem vi er og hva vi egentlig skal, før de tar til vettet og flakser opp mellom gran og furu. Emma og Warja er interesserte ornitologer, og forsøker å se nærmere på de store, flaksende vesenene, men må raskt gi tapt i det ulendte terrenget.

2010 -09 025 beskåret

Full fart!

 

2010 -09 003

Hvor ble det av den røya?

Vi klarte ikke fange røya ved help av mobilkameraet, enda så stille hun satt, så vi låner dette bildet isteden fra http://fuglar.no/galleri/aretsbilde_2005.php

8 kommentarer:

 1. Huff så slitsomt å vente på løpetid da...Særlig når man gleder seg sånn!!
  Warja er virkelig blitt en stor fin jente!! Tenker dere koser dere uten bånd nå..lenge leve HØSTEN!!

  SvarSlett
 2. Høsten og endelig båndfri, det er en deilig tid. :) Jeg satser bare på at den varer lenge. :)))

  Så stor og flott Warja er blitt!!!! Ei vakker jente!!!! :)))

  Venter spent på løpetiden til Emma. :)))

  SvarSlett
 3. Grattis meed 3 årsdagen Emma!! Håper du fikk litt ekstra da....! Så stor og flott Warja er blitt!! Kjempe stor jente alt!!
  Flotte bilder du har tatt!
  Ja den orrfuglen var nok en liten unge siden den ikke hjemte seg bedre!!
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 4. Så koselig å høre om deres hverdag igjen Ragnhild, den høres da hektisk nok ut:o)

  Her venter vi også på løpetid vet du. Ingen tegn til at noe skal skje enda.... Er nå snart over på neste års ferie.... (ikke morsomt!).

  Sopp- og bærtur er gøy Ragnhild. Det gir turen en ekstra dimensjon det å være på utkikke etter litt "matauk":o)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med overstått tre-årsdag,Emma!!! Vi har jo bursdag samme dag :o)

  Sære lappedamer både Emma og Milli, kan det virke som. Men alt har sin tid, er det noe som heter.
  Nalle er også veldig interessert i fugl, men ikke like ivrig som spetsen, heldigvis. Men det er mye av den samme oppførselen, det skal bjeffes og jages unna...dermed blir fuglen ofte sittende helt paralysert oppi treet sitt!

  Ha en fin høst :o)

  SvarSlett
 6. Gralla med vel overstått 3 års dag Emma:o)))

  Så nå er dere 2 som går å venter, deg Ragnhild og Gry, jeg går liksom å venter med dere;o)

  Så stor og flott Warja er blitt!!! Ville er jo ei stor lappejente, ca 50 i mankehøyde.
  Har du målt høyden på Warja?

  SvarSlett
 7. oi, Warja har virkelig utviklet seg!! :D
  Det hadde vært gøy å se et nærmere bilde av henne :) 3 år med Emma, så koselig :) Kos dere i høst!

  SvarSlett
 8. Hei, og takk for koselig kommentar på bloggen min.
  For noen nydelige hunder du har. Jeg er blitt glad i disse lappene, jeg, begynner liksom å kjenne noen etterhvert.
  Så flinke dere er til å trene. Både grunnkurs, medlemstreninger og sammen med "hundenaboer".

  Jeg har også fått sansen for Rally-lydighet. Vet at foreningen noen ganger setter opp fellestreninger, der alle som vil kan delta. Kanskje sees vi der?

  Mvh Hilde

  SvarSlett