Kennel Kvitsymra

Kennel Kvitsymra er et lite familieoppdrett med finsk lapphund, og etterhvert lapsk vallhund. Vi holder til i Aurskog i Akershus, ca 45 minutter fra Oslo sentrum. Hundene våre lever et sosialt familieliv med små og store, inkludert katta Nille. 

Vi har hatt hund i mange år, og i det seinere har forholdene ligget til rette for å utvide interessen til oppdrett. Faglig bakgrunn er, i tillegg til flere kurs i hverdagslydighet, rallylydighet og agility, instruktørkurs med fordypningsmodulene 1, 2 og 4 hos Lundqvist hundeskole, NKKs kynologikurs og NKKs Oppdretterskole, del 1 og 2. I tillegg kan nevnes deltakelse på NKKs avlsrådkurs og samling for styre og avlsråd for de nordiske lapphundklubbene i Finland.

Vi legger vekt på gode kombinasjoner ved valg av foreldredyr, både helsemessig og mentalt, og valpene vokser opp i huset med det som skjer av liv og røre. God sosialisering hos oppdretter er grunnlaget for et godt liv videre hos valpens nye familie!

Vi følger Norsk Kennel Klubs etiske grunnregler for avl og oppdrett samt Norsk Lapphundklubbs avlsregler, og vi drøfter vårt valg av hannhund med avlsrådet i klubben.

Ønsker du å kjøpe valp av oss, vil vi gjerne at du forteller om familiesituasjon, boforhold og tanker du har om det å ha hund, slik at vi kan bli kjent med deg. Det er viktig for oss å finne riktig familie til valpen!

Ta kontakt på e-post til ragnhild.birkeland@gmail.com eller telefon 92268438. Emma - Fjelldronningens Birka, f. 10.09.2007
HD: C
prcd-PRA: Gentestet fri
Øyelyst med PPM-iris (ingen lidelse - ikke arvelig)
Pompes sykdom: Gentestet bærer
Har et kull født desember 2010, 2 tisper, 3 hanner. Sunne, friske og velfungerende.
Fjällfarmens Warja, f. 24.01. 2010
HD: D
prcd-PRA: Gentestet fri
Skal ikke brukes i avl på grunn av HD-diagnose, men er en flott tante!

Frøya - Hiittanan Paimentyttö, f. 24.03.2012, importert fra Finland. 
Har allerede oppnådd fire cert og et CACIB!
HD: A
prcd-PRA: Fri gjennom arv
Pompes sykdom: Fri gjennom arv
Øyelysing mars 2014: Intet påvist
Gjennomført MH-beskrivelse august 2013 med svært tilfredsstillende resultat.


Jalka - Fihtolas Nonparelli, f. 03.09.2012, importert fra Finland
HD: B
prcd-PRA: Fri gjennom arv.
Øyelysing november 2014: Intet påvistLiisa - Tinttaraisen Virveliisa, f. 29.8.2013, importert fra Finland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar